Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. juli 2007 kl 19.30 Grønn glede

Plagsomme snegler

Tomme brusflasker er en billig sneglefelle (Foto: NRK)
Tomme brusflasker er en billig sneglefelle (Foto: NRK)
Hullete blader, bortspiste blomster, slimete belegg og klinete brune skapninger som er ekle å ta i. En skal være mer enn i overkant positiv for å finne noe bra med snegler. Grønn glede snakker om snegler i dagens sending.

Det er ikke til å komme forbi at det er mange som sliter med å plukke inn hundrevis av snegler i egen hage hver eneste dag. Det kan ødelegge mye hageglede å se at det man akkurat har plantet er borte etter bare et par dager.

Noen planter er mer tiltrekkende for snegler enn andre, så du kan begrense skaden ved å plante blomster som sneglen ikke liker. Eller du kan bruke kakaoflis, brennesle som er kokt i vann og dessuten kan en tom brusflaske også komme til nytte.

Mordersneglen, eller Iberiaskogsneglen som den heter, er blitt beryktet og fryktet. Men det viser seg at den ikke er så lett å unngå. Rapporter fra Vestlandet forteller at folk plukker så mange som 1400 i en og samme hage.

Salt og kokende vann er begge gode snegledrepere. – Men jeg orker jo ikke å ta i dem, sier programleder Mette Stensholt Schau. Hun har akkurat oppdaget at også hennes hage har fått besøk av sneglene.

- Jeg har ikke hatt noen før nå, men de har sikkert kommet som egg med planter jeg har flyttet inn i min hage. Nå får jeg bare ta fram pølseklypa og begynne jeg også, sier Mette.

Om serien
Grønn glede er tilbake, og da er sommeren i gang. Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau tilbringer sin sjette sommer sammen ute i det grønne. Det nye i årets utgave er at de to har tatt på seg å gjøre en sørgelig hage om til en oase.

Program fra Naturredaksjonen NRK Hordaland www.nrk.no/hage
Prosjektleder: Harald Reitan, tlf: 41 47 60 60 harlad.reitan@nrk.no
Redaktør Terje Dale, tlf 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no