Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. april 2001 kl 10.25 Gudstjeneste fra Frikirken i Kristiansand

Gudstjeneste fra Frikirken i Kristiansan

NRK1 søndag 29. april kl 10.25
Gudstjeneste fra Frikirken i Kristiansand

Keltiske folketoner

Inspirert av keltiske folketoner, feirer menigheten i Kristiansand Frikirke at Jesus er midt blant dem. Sangene er fra den skotske øya Iona, der det er samlet og gitt ut sanger og liturgisk stoff som nå tas i bruk i hele Europa.

De keltiske kristne tradisjonene har vært med på å gi støtte til en livsnær kristendom med natur og mennskeliv tett vevd sammen.

På den skotske vestkysten - langt ute i havet - ligger den lille øya Iona. I det kristne fellesskapet på øya finner man en spiritualitet som er jordnær og himmelvendt på samme tid. Menneskene som bor og lever her, har gjennom flere år samlet og gitt ut sanger og liturgisk stoff. Sangene er skrevet for folkevrimmel og gatestøv, og feirer at Jesus er midt i blant oss.

Se fremover
Nære og sterke tekster, vakre skotske og irske folketoner er utgangspunktet for søndagens gudstjeneste fra Kristiansand Frikirke. Her møter vi solist Kristina Jølstad Moi og Kristiansand Studiokor, under ledelse av Jon Kleveland. Temaet pastor Jan Gossner taler over, er det å gjøre opp status og se framover. Fremover mot den store dagen da Gud skal gjøre alle ting nye.

NRK1 søndag kl 10.25

Gudstjeneste
Pressekontakt: (anna- marie.normann@nrk.no) tlf. 23 04 78 53