Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 13. juli 2011 kl 22.00 Film: Natural Born Killers

På flukt gjennom ørkenen


Olivers Stones film fra 1994 er først og fremst en satirisk og mediekritisk film om medienes tabloidisering. Filmen inneholder utstrakt bruk av grove filmatiske voldsskildringer. Juliette Lewis og Woody Harrelson spiller to seriemordere på flukt gjennom ørkenen i USA.

Filmen handler om det unge paret Mickey (Woody Harrelson) og Mallory Knox (Juliette Lewis) som begge kommer fra en enkle kår og har hatt en vanskelig barndom. Mickey, som jobber som varebud, forelsker seg i kunden Mallory og de bestemmer seg for å rømme etter å ha myrdet Mallorys brutale far. De begir seg ut på en reise langs Route 66 der de fortsetter sin morderferd, og etterlater seg bare én person som kan fortelle om hva som har hendt.
Regissør Oliver Stone tar oss med på en svimlende tur igjennom sinnet til to seriemordere og lar oss se verden både fra deres øye og igjennom medias linser.

På alles lepper
Mickey & Mallory er etter medias sterke eksponering snart på alles lepper, og mest ekstrem i media er Wayne Gale (Robert Downey Jr.), programleder i "American Maniacs" - et program som tar for seg de mest voldelig personlighetene i USA. Under M&Ms ferd gjennom ørkenen tårner problemene seg opp dem imellom, og det blir ikke bedre av at den psykotiske politimannen Jack Scagnetti (Tom Sizemore) tar opp jakten på dem. Når de til slutt blir tatt og må møte i retten, er mediasirkuset -- anført av Wayne Gale -- i gang!

Mye vold
Da filmen kom på norske kinoer i oktober 1994, ble det mye oppstyr rundt all volden, og mange mente at filmen forherliget og avlet vold. Men regissør Oliver Stone mener at filmen er en bitende kritikk av dagens samfunn og spesielt den rollen media spiller

Spesielt Juliette Lewis, Tommy Lee Jones (fengselssjef) og Rodney Dangerfield (faren til Mallory) utmerker seg med meget overbevisende rolletolkninger. Musikken er et kapittel for seg selv - det er benyttet nærmere 50 forskjellige sanger, og musikken spiller en svært viktig rolle. Manus er skrevet av Quentin Tarantino, mannen bak blant annet "Pulp Fiction".

Sendt tidligere.

Amerikansk film fra 1994
I hovedrollene: Juliette Lewis, Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Rodney Dangerfield
Regi: Oliver Stone
Manus: Quentin Tarantino
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 41 42 88 00
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no