Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. mai 2004 kl 19.55 Institusjonen

Flytteforviklingene fortsetter

Eva har sitt svare strev med å organisere fullføringen av flyttingen. (Foto: Indie Film)
Eva har sitt svare strev med å organisere fullføringen av flyttingen. (Foto: Indie Film)
Den famøse flyttingen har nå foregått en i uke, men det er fremdeles mye som er ugjort og uavklart. Det er anstrengende for pleierne, men enda mer belastende for brukerne. Spesielt er det tøft å leve i uvissheten.

Avdelingsleder Eva jobber og sliter for å få oversikten, men det er ikke enkelt. Ikke alt har gått som planlagt, og en del av brukerne er i villrede om hvor de skal, og hvorfor. Samtidig er det enkelte av de innleide vikarene som ikke er like oppdatert på hvordan et sykehjem skal drives, og mye tid går med til innføring og orientering.

Anna advarer mot røyking
Anna er en av de få som skal være igjen på avdelingen. Likevel skal hun flyttes til et nytt rom i en annen etasje, uten at hun helt forstår hvorfor. Den siste tiden har hun vært litt skral på grunn av pusteproblemer. Hun orker derfor ikke mye, og blir stort sett nødt til å holde sengen.

Anna er overbevist om at lang tids røyking er hovedårsaken til pusteproblemene. Hun kjenner at det sitter grums i brystet, men hun sliter med å få det ut. - Pass på så ungene deres ikke begynner å røyke, er hennes klare råd til foreldre.

Bandøving
Tom André og Knut Eirik og noen andre fra bofellesskapet har et band sammen. De kaller seg Ull. Knut Eirik synger, mens Tom André spiller trommer. På repertoaret står cover-låter av kjente norske artister som de liker. De har tidligere fremført flere Åge Aleksandersen-sanger, men nå skal de etter forslag fra Tom André lære seg "Det haindle om å leve" av Kine Hellebust. Planen er å fremføre den på juletrefesten på Gjestad

Om serien
Det eksisterer ingen korrekt fremstilling av hvordan en institusjon er, for historiene og skjebnene er like forskjellige som menneskene som skjuler seg bak dem. Denne programserien forsøker likevel å gi et representativt inntrykk av hvordan dagliglivet i en liten bit av Helse-Norge arter seg. Vi møter pleiere, pasienter på medisinsk rehabilitering, eldre beboere på sykehjem og mennesker som får oppfølging i spesialtilpassede boenheter.

Innkjøpt dokumentarserie. Produsert av Indie Film i samarbeid med Dinamo Story.
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)