Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. mars 2007 kl 19.30 Puls

Kickboksing

Åsmund, Torunn, Elin og John Trygve er deltakere i Bedre Puls. Her er de sammen med programleder Helene Sandvig. (Foto: Morten Heckmann)
Åsmund, Torunn, Elin og John Trygve er deltakere i Bedre Puls. Her er de sammen med programleder Helene Sandvig. (Foto: Morten Heckmann)
Under gymsalkonkurransen 12. februar gikk den lilla gruppen, med Elin og Åsmund i spissen, av med seieren. Premien var en runde i kickbokseringen under veiledning av verdensmester Mette Solli. Vi får vite mer i kveldens Puls som også har temaet psykopati på agendaen.

Mette Solli, som har vært verdensmester flere ganger, gir deltakerne kyndig veiledning og instruksjon sammen med den trofaste Bedre Puls-treneren Yngvar.

De gode vennene har gledet seg lenge til å få gå løs på hverandre med slag og spark. De får merke at kickboksing gir godt utløp for aggresjon samtidig som det gir svært god kondisjons- og styrketrening.

Reporter i dette innslaget er Gunnar Grøndahl.

Psykopati
Psykiater Finn Skårderud kommer for å snakke med programleder Helene Sandvig om psykopati.

Mange mennesker har altfor lett for å anvende betegnelsen psykopati. Vi kan ofte kalle en sint sjef, en tidligere kamerat eller et aggressivt familiemedlem psykopat uten at vedkommende fyller kriteriene for å ha denne "mentale forstyrrelsen".

Skårderud definerer begrepet for oss og hjelper oss til ikke å overbruke betegnelsen.

Bedre Puls
Jon Trygve (23), samboerparet Elin (30) og Åsmund (31), og Torunn (44) ønsker alle å komme i bedre form. De har til felles at de har et for stillesittende liv med ensidig og dårlig kosthold, og det er mange år som skiller mellom deres reelle og fysiske alder.

Gjennom et halvt år skal de få tett oppfølging med personlig trener og kostholdsekspert, og målet er å komme i bedre form, få større overskudd og økt livskvalitet og minske forskjellen mellom den reelle og den fysiske alderen deres. For øke sjansene til å lykkes har deltakerne også skaffet seg egne heiagjenger som enten består av kolleger eller venner.

Flermedial satsning
I tillegg til tv-sendingene kan du følge "Bedre Puls" på Puls sine nettsider. For det er nemlig ikke bare de fire vi ser på skjermen som har mulighet til å komme i bedre form. På nettsidene vil du finne tester og kostholds- og treningstips.

Puls-marsjen
I forbindelse med Bedre Puls på TV, arrangeres også Puls-marsjen på nettsidene, nrk.no/puls.

Ved å bli med i Puls-marsjen kan du få visualisert effekten av noe de fleste av oss gjør hver dag – nemlig å gå. Bruk en skritteller og registrer skrittene dine hos Bedre Puls på nett. Hvor langt du går, vil bli visualisert på et norgeskart. Vi starter på Nordkapp 8. januar, og avsluttes 30. april. Da kåres vinneren som får en reise til Roma i premie.


Egenprodusert magasinprogram fra NRK Fakta
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder "Bedre Puls": Ida Scheie
Prosjektleder, Puls: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.noLENKER
  • Les mer