Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. juli 2009 kl 22.30 Skilt!: Uthaling

Ekteskap på lavbluss

Gunilla och Henrik gled mer og mer fra hverandre. Til slutt orket ikke Gunilla mer. Foto: Tomaz Blanck/SVT
Gunilla och Henrik gled mer og mer fra hverandre. Til slutt orket ikke Gunilla mer. Foto: Tomaz Blanck/SVT
Andre avsnitt i serien om samlivsbrudd handler om ekteskap på overtid. Hva gjør man når følelsene egentlig er døde, i hvert fall for den ene parten?

Vi møter Gunilla og Henrik, som gled mer og mer fra hverandre. Henrik brukte all sin tid på arbeid og egne interesser. Gunilla hadde det så dårlig i forholdet at hun ble syk. Til slutt tok hun skrittet hun hadde skrevet om i dagboka i årevis. En dag mens Henrik stod og snekret, slapp Gunilla bomben: Jeg vil skilles!

Selv hadde ikke Henrik sett hvordan forholdet døde ut. Han syntes ikke de hadde det så verst. Men han hadde så mange hobbyer og aktiviteter at tida bare forsvant. Det var jakt, båtliv, golf og saksofonspilling. I tillegg kom totalrenovering av huset og overtid på jobben. Til slutt var det for seint.

I dag er Gunilla og Henrik venner og har det bra – bedre enn da de levde sammen.

Den gråtende bussjåføren
Vi møter også bussjåføren Valentin som ville skilles, men som angret seg da det ble alvor. Etter et år var det kona som kastet ut ham. Han ble "den gråtende bussjåføren" med gråtetokter på endeholdeplassene. I dag har han det bra med seg selv. – Nå er jeg en mye bedre partner, sier han.

Om serien
Den svenske dokumentarserien "Skilt!" skildrer de ulike fasene etter en skilsmisse. Serien er bygd opp rundt samtaler med mennesker som har kommet seg på beina igjen etter et samlivsbrudd, og som med selvinnsikt og perspektiv kan dele sine erfaringer med andre.

Serien er ledet av Mikael Syrén og består av seks episoder. Hver episode tar for seg ulike temaer, som utroskap, døde følelser, forholdet til barna, å lære å stå på egne bein, å forelske seg igjen, og livet i den nye storfamilien.

I tillegg til mennesker som har gått gjennom samlivsbrudd, medvirker eksperter som opplever skilsmisser fra ulike ståsted - terapeuter, eiendomsmeglere, en spådame, en kommunikolog, psykologer og psykiatere.

Svensk dokumentarserie i 6 deler (2007)
Originaltittel: Skild!
Programleder: Mikael Syrén
Produsent: Patrick Bratt, SVT Dokumentär
Pressekontakt: Helene Amlie 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900