Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 8. februar 2000 kl 21.00 Den siste bølgen

Den siste bølgen (t)

NRK2 tirsdag 8. februar kl 21.00
Den siste flodbølgen

Verden drukner i en flodbølge

Under en periode med merkelig vær opplever en advokat at den samme drømmen kommer igjen og igjen. Drømmen gir ham nøkkelen til en aboriginsk profeti som sier at verden skal forsvinne i en flodbølge.

Australske Peter Weir har regissert denne filmen som beveger seg mellom drøm og virkelighet. Den underliggende trusselen er en mulig tidevannsbølge som kan komme til å utslette verden.

David (Richard Chamberlain) er en ung, australsk advokat som vanligvis beskjeftiger seg med forretningsjus. Men så blir han satt til å forsvare en ung aboriginer - en australsk urinnvåner - som er tiltalt for mord. Til å begynne med er David innstilt på å inngå forlik med aktoratet. Og det er nettopp det alle parter, inkludert tiltalte, ønsker. Men flere hendelser overbeviser ham om at viktig informasjon om saken blir holdt tilbake eller forvrengt, spesielt av hans ikke spesielt meddelsomme klient. Det som først hadde sett ut som et opplagt mord blant de hjemløse i Sidney, utvikler seg i stedet til et mysterium.

Skremmende drømmer, glimt fra hans barndom og naturfenomener kombinert med trusler fra hans klient Chris (David Gulpilil) og fra Charlie (Nadijwarra Amagula), en mystisk eldre aboriginer, kommer til å undergrave hans tidligere så trygge tilværelse. Til slutt kommer han til å måtte revurdere hele sitt livssyn.

Filmen har fått rosende omtale for sin respektfulle behandling av de australske urinnvånernes kultur og tro. \"Den siste bølgen\" har fått nærmest en kultstatus.

NRK2 tirsdag kl 21.00
Tidligere sendt NRK2 6.6. 1999

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Australia (1977)
Originaltittel: The Last Wave
Regi: Peter Weir
Med bl.a. Richard Chamberlain. Olivia Hamnet, David Gulpilil og Fredrik Parslow

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41