Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. februar 2003 kl 22.30 Kar for sin kilt

Stella svinger spareøksa

Lexie og Stella.
Lexie og Stella.
Nykomlingen Stella har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken. Målbevisst går hun i gang med å skaffe seg oversikt over styre og stell på godset. Hun blir dypt sjokkert over den avsindige sløsingen som foregår på alle nivåer.

Seksretters frokoster og enerom til hver av hundene er bare noe av det Stella akter å få en slutt på. Hun innfører umiddelbart en serie nedskjæringer, og tvinger Archie til å permittere Lexie, Golly og Duncan til godset igjen er åpent for publikum. Hector og Molly får beskjed om å dele rom, noe som faller dem svært tungt for brystet.

Tiltakene fører selvsagt til opprør, og alt slutter å fungere. Blant annet blir det brått slutt på strøm og varmtvann, for uten pleie bryter den antikke generatoren sammen.

Archie havner som alltid mellom barken og veden. Skal han gjøre felles sak med de andre eller føye seg etter Stella for å redde godset fra ruin?

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51
LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider som serien 
  • Les om innspillingsstedet: