Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. oktober 2005 kl 23.10 Store studio

Snill musikk og slem musikk

Anne Lindmo og Per Sundnes får musikalsk besøk av Briskeby og eks-Gorgoroth-trommis Erlend Erichsen. Sistnevnte har skrevet roman fra black metal-miljøet. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo og Per Sundnes får musikalsk besøk av Briskeby og eks-Gorgoroth-trommis Erlend Erichsen. Sistnevnte har skrevet roman fra black metal-miljøet. (Foto: Jan Alsaker)
"Jumping on Cars" heter Briskebys rykende ferske album. Med det skal de forsøke å gjenerobre tronen som Norges største popband. Hvilket band som er Norges største på black metal-scenen, er usikkert. Kanskje romandebutant og tidligere Gorgoroth-trommis Erlend Erichsen vet svaret?

"Tonight, Captain?" spurte Briskeby på sin forrige plate. Både kritikere og publikum mente det ikke passet så bra, og synserne var raskt ute med å avskrive Briskeby.
- Skulle vi hørt på journalistene, måtte vi gitt oss etter forrige plate, uttaler bandet til pressen. Som kjent gjorde de ikke det, og nå har de mottatt gode kritikker for "Jumping on Cars", som lanseres i disse dager. Lise, "Bulle", Claus og Bård kommer til Store Studio.

Svart musikk
Norsk musikk sliter ofte med å slå gjennom utenlands, men black metal er et meget hederlig unntak. Mayhem, Covenant, Dimmu Borgir og Satyricon har alle gjort det stort utenfor landets grenser. Romandebutant Erlend Erichsen har skrevet bok miljøet, som han kjenner fra innsiden etter en karriere som trommis i Gorgoroth. I Store Studio forteller han mer om dette myteomspunnede miljøet.

Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51/92 01 55 79