Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. juli 2002 kl 22.30 Nils & Ronnys tv-cocktail: Nato-øvelse 1

Personlige inspektører

Nils & Ronny baker kake i campingvogna og aner fred og ingen fare når idyllen blir brutt av ilter hamring på døra. Via ordonansen utenfor får de der og da i oppdrag av Forsvarssjefen å være hans personlige inspektører under en internasjonal militærøvelse i Nord Norge.

Dagen etter møter de på depotet i Bardufoss hvor de får utlevert oberstløyntant-uniformer, egen spesiallaget stabsbil og en stakkars adjutant, 05 Pettersen, som nok kunne ønsket seg en enklere oppgave enn å assistere de nyutnevnte offiserene . Nils går virkelig opp i rollen som befalingsmann og er mer enn normalt raus med skjellsord og svingslag når 05 Pettersen ikke lever opp til forventningene.

Ute på inspeksjonsoppdrag leter Nils & Ronny etter nedgravde fiender med helikopter i lav høyde, de lager en gripende Knut Olsen reportasje om forsvarets betydning for lokalsamfunnet og havner i en avsindig biljakt med militærpolitiet på slep etter å ha stjålet og villmannskjørt en
splitter ny stridsvogn til 50 millioner kroner, som i sin tur leder til hardhendt pågripelse og fengsling.

Livet i kakebua viser seg imidlertid å være riktig behagelig. Vel, med mindre du heter 05 Pettersen og er adjutant for Forsvarsjefens inspektører. Da er intet behagelig...

Om serien
"Nils & Ronnys tv-cocktail" er en underholdningsserie på åtte programmer som følger hovedpersonenes reiser i Norge, men også deres høyst overraskende avstikkere til andre land "når det kreves".

I en brannrød, blodtrimmet 1971-modell Mercury Cougar med 450 hk og ditto campingvogn
på slep styrer de i sine programmer utenom byene og konsentrerer seg om utkantstrøkene med det de kaller "det omvendte bygdeperspektiv" for øyet. Milevis fra Oslo 3 lager de "goodfeel-tv" med innhold og egenart. Kort sagt så ler de heller med enn av bygdas sønner og døtre som de møter underveis.

Samproduksjon mellom Nils & Ronny AS og NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Prosjektleder NRK: Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956