Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. mars 2003 kl 23.00 Kar for sin kilt

Åpning med forviklinger

Broen er blitt reparert, og tiden er inne for å åpne den fantastiske eiendommen igjen for publikum. Archie har nøye planlagt en flott åpningsseremoni og har invitert alle de viktige menneskene i lokalmiljøet.

Molly gjør en kjempejobb og har funnet en mulighet for å gjøre deler av eiendommen til en attraksjon publikum må betale for å se. Hun gjør grundig arbeid for å finne ut av stedets historie, og finner noen store godbiter som viser seg å få en avgjørende betydning senere.

Store planer
Stuart McIntosh har nok en gang store planer på gang, og nå vil han kjøpe fjellet "Ben Bogle". Idéen går ut på å gjøre det om til en turistattraksjon med et hyttefelt. Archie er rystet over planene, men Stuart får støtte hos Stella. Nå må Archie få med seg de lokale innbyggerne for å få hjelp til å stoppe de hårreisende planene.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51
LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet