Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. august 2002 kl 22.00 På skråplanet: Damen i det rosa huset

Damen i det rosa huset

Egil Teige møter magedanserinnen Margrethe Glambek i kveldens
Egil Teige møter magedanserinnen Margrethe Glambek i kveldens "På skråplanet". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Egil Teige inviterer i kveld til nærmere bekjentskap med Margrethe Glambek (65), magedanserinne og fysioterapeut. Hun er også kjent for å ha lært norske kvinner å masturbere.

Glambek er magedanserinne av profesjon, men i tillegg er hun mensendieck fysioterapeut. Mange vil ha opplevd hennes intense og medrykkende dans ved private og offentlige tilstelninger. Hun har lært magedans av profesjonelle lærere i Kairo og har mange teorier om magedansens velsignelse, som hun utdyper i programmet, såvel verbalt som i dansende eksempler.

Klara Klok for underlivet
Margrethe Glambek har vært spaltist og rådgiver i sexbladet ”Cupido”, der hun i sin tid var en slags Klara Klok for underlivet i spalten ”Kvinne, kjenn ditt kjønn”. Hun har i tillegg vært involvert i et masturbasjonskurs for kvinner etter Betty Dodson-metoden hjemme på sitt fysikalske institutt.

Glambek betraktes som særdeles dyktig i sitt fag, men er likevel en sjeldenhet i det barske norske klima. Hun kommer egentlig fra en borgerlig familie i Bergen, men har altså brutt ut fra det borgerlige for å være magedanserinne i eksotiske kostymer i en relativt høy alder til det yrket å være.

Margrethe danser også magedans til bergenske buekorpsmarsjer og utkledd som hulder akkompagnert av Fanitullen.

Om ”På skråplanet”
Egil Teige har også denne sommeren laget fire nye portrettprogrammer om mennesker med en spesiell historie. Teige har høstet stor anerkjennelse for sin evne til å komme under huden på mennesker som virkelig har noe å fortelle.

NRK Fakta
Ved Egil Teige, 23049675 mobil 90 65 88 47,
Margrethe Glambek, 22291010
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
1.Egil Teige møter magedanserinnen Margrethe Glambek i kveldens ”På skråplanet”. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2.Margrethe Glambek (65) er magedanserinne og fysioterapeut. Møt henne i ”På skråplanet” i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)