Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. oktober 2005 kl 19.55 Hurtigruten 365

Starter orkester

Unni Myklevoll elsker å spille trompet og drømmer om å starte orkester om bord. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Unni Myklevoll elsker å spille trompet og drømmer om å starte orkester om bord. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det er lavsesong og mørketid på MS "Midnatsol". Kontrasten er stor fra liv og røre på sommeren, til en nærmest tom båt vinterstid. Reiseleder Unni prøver å få opp stemningen ved å etablere et nisseorkester.

På MS "Midnatsol" er det nå bare fire rundreisepassasjerer, og mannskapet kjeder seg. De bruker blant annet tiden til å diskutere om gjerdet rundt juletreet om bord skal være rødt eller hvitt…

Kokkelærlingen Hilde er interessert i å være med i Unnis nisseorkester. Den trompetspillende reiselederen blir optimistisk, helt til Hilde blir akutt syk og må hentes med ambulanse. Hva gjør Unni nå? De må jo ha underholdning til jul.

Denne episoden kan du se i reprise på NRK2 søndag kl. 17.30

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". I høst kommer ni episoder, mens de resterende 11 kommer i januar 2006.

MS "Midnatsol" har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.


Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364LENKER
  • For å se episodene på nett og få mer stoff om serien