Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. august 2000 kl 19.30 Billetten

Billetten (ttv)


NRK1 torsdag 17. august kl 19.30
Billetten (8:8)

Klart for finale og mestermøte

Spenningen er til å ta og føle på i Café Rampa på Hommelvik stasjon i kveld. Stasjonsmester og programleder Viggo Valle har invitert de suverene vinnerne av fjorårets utgave av \"Billetten\", de reiseglade Gunda Rylandsholm og Svein Olav Ludvigsen. Begge er godt kvalifisert til å delta i kveldens kamp om hovedpremien.

Gunda Rylandsholm kommer opprinnelig fra Farsund, men er nå bosatt i Bergen hvor hun jobber ved et flyktningmottak. Den jernbaneinteresserte Ludvigsen har selvfølgelig tatt toget fra Mo i Rana hvor han for tiden er rektor ved Mo ungdomsskole. De har begge brede allmennkunnskaper og er flinke til å takle uventede utfordringer, noe som kommer godt med når spørsmålene serveres på Café Rampa i Hommelvik.

Om serien
Med Café Rampa på Hommelvik stasjon som utgangspunkt har programleder og eneveldig dommer Viggo Valle invitert til en ny omgang med reisespørreleken \"Billetten\". Åtte torsdager i sommer har deltakerne dratt ut på spennende fantasireiser i inn- og utland. Målet er mestermøtet i kveld, 17. august.

\"Billetten\" ble lansert i fjor som en sommerlig underholdningsserie. Det er en slags fjernsynsversjon av radioens suksessprogram \"Påskelabyrinten\", der Viggo Valle er programleder. Nytt av året er at man legger opp til den såkalte \"utslagsmetoden\". Det vil si at det laget som går av med seieren i første program, møter utfordrerlaget i neste program. Til slutt blir det et mestermøte mellom vinnerlaget fra program sju og vinnerne fra i fjor, Gunda Rylandsholm og Svein Olav Ludvigsen.

Ved hjelp av bilder, filmklipp, gjenstander og andre nyttige opplysninger skal deltakerne finne fram til interessante reisemål spredt over hele verden. Ved siden av reisepenger som belønning for gode svar, får alle lagene premie i form av en togreise med NSB. Men den lengste turen og hovedpremien, den er det bare vinnerlaget som får billetter til. Avgjørelsen faller i kveld.

\"Billetten\" har egen hjemmeside på internett:
http://www.nrk.no/underholdning/nyheter/index- billetten.html

NRK1 torsdag kl 19.30

Bilde
Kan Gunda Rylandsholm og Svein Olav Ludvigsen forsvare seieren fra i fjor? Det spennende mestermøtet skjer i kveld. (Foto: NRK)

Egenprodusert spørrelek fra NRK Sør-Trøndelag
Programleder og dommer Viggo Valle
Pressekontakt Siri G. Meyer, tlf: 23 04 81 23