Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 5. april 2009 kl 23.25 Spooks

Sterke scener

Den hemmelige agenten Helen (Lisa Faulkner) får et ublidt møte med den paranoide Osborne.(Foto: BBC)
Den hemmelige agenten Helen (Lisa Faulkner) får et ublidt møte med den paranoide Osborne.(Foto: BBC)
Kveldens episode av "Spooks" skapte store overskrifter da den ble sendt i England i 2002. Grunnen til det er et meget brutalt drap som mange tv-seere reagerte på.

De hemmelige agentene Tom og Helen opptrer i kveld som ektepar. De ønsker å gjøre seg til venns med et annet par fordi de de mistenker at mannen er leder for en stor rasistisk bevegelse.

Mannen, Osborne, skal være i stand til å iverksette store rasistiske opptøyer over hele landet. Samtidig mishandler han kona, som ellers vet lite eller ingenting om ektemannens mørke hemmeligheter.

Seerstorm
Denne episoden ble det mest innklagede TV-programmet i Storbritannia da den ble sendt i 2002. Årsaken er dødsfallet til en av karakterene i serien som er svært brutalt og overraskende.

Om serien
"Spooks", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelige etterretningstjeneste. Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!

Innkjøpt dramaserie (2002)
Originaltittel: Spooks (sesong 1)
Produsert av: BBC
I rollene: : Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Raynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Jenny Agutter (Tessa Phillips ) og Peter Firth (Harry Pierce)
Pressekontakt: NRK Pressetjenesten, tlf. 23 04 41 01
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no