Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. mai 2001 kl 20.20 Absolutt norsk

Fader Eidsvåg møter talentfulle tvilling

Bjørn Eidsvåg er hovedgjest i
Bjørn Eidsvåg er hovedgjest i "Absolutt norsk" i kveld. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Stadig nye helter dukker opp i Rune Larsens underholdningsserie ”Absolutt norsk” på NRK1. Denne gang er populære Bjørn Eidsvåg gjest i studio sammen med et tvillingpar som tross sin unge alder kan kalle seg erfarne artister. I tillegg får vi en god dose strilerock fra bandet Heimalanne’.

Bjørn Eidsvåg feirer 25-årsjubileum som plateartist. Noe som er imponerende nok, men det virkelige mesterstykket til Eidsvåg er at han som en kristen klarer å trollbinde et stort publikum på tvers av alle trossamfunn. Det er lett å bli frelst på Bjørn Eidsvåg.

Tvillingene Ingelin og Hildegunn Garnes Reigstad begynte å skrive egne sanger allerede i 6-7-årsalderen, og de ga ut sin første cd ”To på ni” den dagen de fylte 9 år. Jentene er nå 17-åringer, og i ”Absolutt norsk” vil de fremføre en helt ny låt som viser hvor de står nå.

Heimalanne’ er et fremragende folkrock-band bestående av ringrever fra Vestlandet. Musikken kan beskrives som jordnær rock med klar inspirasjon fra country og folkemusikk, mens tekstene fremføres på dialekt. Vær klar til å sparke hæla i taket!

Fargerike Noteknekk-deltakere
Konkurransedeltakerne denne gang er omtrent like fargerike som de musikalske gjestene: Eilif Stene er både lydmann og stand up-komiker, mens Yvonne Algrøy og Helga Golten har en rekke revysuksesser på samvittigheten.

Om ”Absolutt norsk”
Som tittelen antyder dreier Rune Larsens nye underholdningsserie seg utelukkende om norsk musikk og norske aktører. I 11 programmer utover våren og sommeren lar han oss møte en rekke av landets mest populære artister, med to til tre hovedgjester i hvert program.

Et knippe faste personer er med Rune Larsen i de 11 programmene. Jan Eggum er tydelig til stede både som utøvende artist og i kraft av sin posisjon som redaktør for ”Norsk popleksikon” som er basis for innholdet i ”Absolutt norsk”. Revyparet Ylvis, som består av brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, retter skråblikk mot norsk populærmusikk, og Atle Halstensen er seriens musikalske leder.

Det er også plass til en konkurranse bygget over ”Notknekk”-prinsippet, der deltakerne er spesielt inviterte gjester. Noteknekk, som tidligere har gått i tre omganger på NRK, ble en gedigen publikumssuksess, og selv om utgaven i ”Absolutt norsk” er kortere og kun vil dreie seg om norsk musikk, vil seerne kjenne igjen mange av elementene. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.


Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Gunn Aasen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder:
1. Bjørn Eidsvåg er hovedgjest i ”Absolutt norsk” i kveld. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
2. Folkrockbandet Heimalanne’ er musikalsk gjester. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
3. De talentfulle tvillingene Ingelin og Hildegunn Garnes Reigstad fremfører sin nye låt i kveldens utgave av ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
4. Yvonne Algrøy og Helga Golten er Noteknekk-gjester i kveldens ”Absolutt norsk”.. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
LENKER
  • Hjemmeside