Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. november 2002 kl 22.30 Hege & Kjersti

Latterlige løyer

Hege og Kjersti helt privat. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hege og Kjersti helt privat. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hege & Kjersti fortsetter suksessen på torsdagskvelden. De beviser uke etter uke at det går an å være morsom på egen bekostning!

Hege Schøyen og Kjersti Holmens damer er lett gjenkjennelige. Vi har alle en kollega som kommer med ”velmenende” råd – og jenter kan til en viss grad (!) humre gjenkjennende til den stressede moren som leter etter sønnen på et kjøpesenter i kveldens episode. Det blir også gjensyn med kosmetikk-dama og eiendomsmegleren.

Legg også merke til skuespiller Håkon Ramstad i kveld – den barske brannmannen fra ”Brigaden” er med flere av sketsjene!

Om serien
”Hege & Kjersti” er en serie på seks programmer hvor vi får servert en verden sett gjennom Hege Schøyen og Kjersti Holmens høyst humoristiske brilleglass. Serien er sketsjbasert, og oftest er det helt dagligdagse situasjoner som blir satt i et latterlig lys. Vi møter nybakte mødre, tilfeller av uortodoks amming, tvilsomt farskap, ondskapsfulle venninner - og aksjemegleren som understreker ethvert poeng med et barnslig utbrudd.

Regien er ved Terje Rangnes som laget ”Fjortis” og den populære serien om ”Egil og Barbara”. Han er også en av regissørene på kinofilmen ”Folk flest bor i Kina”. Både Hege Schøyen og Kjersti Holmen har vært med på å skrive manus til sketsjene.

Hege Schøyen
Skuespilleren er like dyktig på revyscenen som hun er i dramatiske roller. I disse dager har spillefilmen ”Alle elsker Alice” premiere, og i fjor laget hun ablegøyer sammen med Kjersti Holmen i stykket ”Panikk i kulissene”. Det var Hege som gikk til underholdningssjefen i NRK og foreslo å lage et humorprogram sammen med Kjersti. Selv om hun har gjort en masse tv-sketsjer før, er det første gang hun er så involvert i skriveprosessen.

Kjersti Holmen
I likhet med sin kollega Hege kan Kjersti være like morsom som gripende i sine rolletolkninger. I sommer ble hun hedret som en av de ti mest betydningsfulle kunstnerne vi har i dag. Kjersti syns det beste med å være skuespiller er å leke og hele tiden gjøre nye ting. Dette får hun rikelig anledning til i den nye serien. Hun har også vært med på å skrive mange av sketsjene.

NRK Underholdning
Egenprodusert komiserie
I rollene: Hege Schøyen og Kjersti Skolmen
Regi: Terje Rangnes
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41, 909 55 364