Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. desember 2012 kl 18.00 Julekongen

En stor overraskelse


Mamma Sara og pappa Anton er urolige siden Kevin ikke har vær hjemme hele natta. Sara drar hjem til Eiril for å se om Kevin er der, men i stedet finner hun Ante og Anti i badekaret. Endelig kan hun arrestere julekuletyvene!

Mira prøver å fortelle mamma Sara at Kevin er i Ridderdalen, men blir ikke tatt alvorlig. Derfor bestemmer Mira seg for å dra til Ridderdalen alene og hente Kevin.

I Ridderdalen er det full aktivitet i akebakken, og Snerk har fått sin straff. Kevin og Eiril drar for å hente familien til Kevin til julefeiring i Ridderdalen, og møter Mira utenfor hule-inngangen.

Hun forteller at det haster å komme tilbake til Sølvskogen, for det skjer noe med hulen. Kevin og Mira kommer seg tilbake til Sølvskogen i siste sekund. Der leter alle etter Kevin og Mira, og de blir veldig glade når de dukker opp. Kevin har et brev med fra Siri til foreldrene sine, og der står det noe som blir en overraskelse for hele familien.

Om julekalenderen:
«Julekongen» er en magisk førjulshistorie om Kevin på 9 år, som bor med familien sin på Sølvskogen. Far er revisor og jobber for Randi Krohn, som eier hele bygda. Moren er politi på verdens kjedeligste sted og lillesøster Mira tror hun er prinsesse og prøver hele tiden å skaffe seg bevis for dette. I tillegg har Kevin to eldre tvillingsøstre som konkurrerer om alt.

I år er Kevin fast bestemt på at denne jula skal bli den beste jula noensinne. Men da det viser seg at huset som familien bor i er full av sopp, kan de ikke lenger feire jul der. Enda verre blir det når Kevin og familien får tilbud om å feire jula hjemme hos Kevins verste fiende, Peder Krohn.

Hver dag etter skolen drar Kevin til sin hemmelige hule ute i skogen. En dag oppdager han en tunnel som fører han inn i en grønn og frodig skog full av ekte riddere. Kan dette være løsningen på julefeiringsproblemet?

NRKs nye julekalender er en klassisk og tidløs fortelling om vennskap, riddere og magi – og om å finne styrken i seg selv. Historien fortelles gjennom 24 episoder spekket med spenning, humor og varm julestemning.

Egenprodusert julekalender i 24 episoder
Produksjon: NRK Super
Manus: Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.
Manusredaktør: Håkon Noodt
Regissør: Thale Persen
Produsent: Marius Hoel
Med: Vetle (Kevin), Emma (Eiril), Oscar (Peder), Stella (Mira), Bjarte Tjøstheim (Anton), Tone Mostraum (Sara), Gisken Armand (Randi), Herborg Kråkevik (Siri), Kyrre Hellum (Snerk), Henrik Horge (Anti), Edward Schultheiss (Ante), Robert Stoltenberg (Kongens Høyre Hånd), Jon Skolmen (Not), Paul-Ottar Haga (Morild), Siri (Skare), Elyas (Fnugg) m.fl.
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900