Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. januar 1999 kl 11.00 Gudstjeneste fra Zimbabwe

Gudstjeneste fra Zimbabwe (t)

NRK1 søndag 3. januar kl 11.00
Gudstjeneste fra Zimbabwe

Gudstjeneste fra Afrika
I desember 1998 var Kirkenes Verdensråd (KV) samlet til generalforsamling i Harare i Zimbabwe og feiret samtidig sitt 50-årsjubileum. Søndagens gudstjeneste er en redigert utgave av generalforsamlingens åpningsgudstjeneste, der alle de 4000 delegatene deltok.
- Det er en spesiell opplevelse å lytt til Jesu ord her på det afrikanske kontinent. For nettopp her, i Afrika, var det Jesus fikk asyl og beskyttelse da han som spedbarn måtte flykte fra sitt hjemland for 2000 år siden, sier pastor Eunice Santana fra Puerto Rico i sin tale under åpningsgudstjenesten.
Afrika setter sitt preg på denne storslagne internasjonale gudstjenesten. Her er afrikanske rytmer, sang, dans, musikk, taler og gaver. I sentrum for gudstjenestefeiringen står et stort trekors, skåret ut av en kunstner fra Zimbabwe og overrakt Kirkenes Verdensråd til odel og eie. Utskjæringene avspeiler Afrika, kontinentets lidelser, dets frihet, glede og åndelige liv. Gudstjenesten er en annerledes opplevelse og avspeiler kristenhetens enhet og mangfold.
NRK1 søndag kl 11.00

Bilde elektronisk via NTB/Data-tv/Internett
I sentrum for gudstjenstefeiringen står et stort trekors, skåret ut av en kunstner fra Zimbabwe.

Gudstjeneste produsert av Ikon, Nederland
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53