Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. juli 2007 kl 17.30 Åpen himmel: Salmesus fra Sørlandet

Åpen himmel

Irene Skår (foto: Lynor).
Irene Skår (foto: Lynor).
Salmesus fra Sørlandet

Kort til glede
Det begynte i en periode av livet mitt da jeg var syk, en slags selvterapi. Først tenkte jeg på alt jeg hadde å være glad for, og det var ikke lite.

Tankene på det positive ble etter hvert til tegninger, og så kom ideén om at tegningene kunne bli til kort, inspirasjonskort.

Bunke med kort (foto: Lynor).
Bunke med kort (foto: Lynor).
Det sier Irene Skår som er gjest i "Salmesus fra Sørlandet." Hun er takknemlig over at hennes egen selvterapi har blitt til glede og inspirasjon for så mange. I programmet forteller hun ydmykt om det å være til hjelp for andre.

Ikke bare gjennom kortene, men også det at mye av pengene hun tjener gjennom sine tegninger går til barn i fattige land. Så har det utviklet seg fra kort til kalender og bøker. Bak alt ligger tanken på å kunne glede andre gjennom det hun selv opplever som positivt i eget liv.

Men "Salmesus fra Sørlandet" har også andre gleder å by på. Sangglede.

Marte og Ole Kristian Sameien (foto: Lynor).
Marte og Ole Kristian Sameien (foto: Lynor).
Ekteparet Marte og Ole Kristian Sameien forteller om gleden over å kunne synge sammen, og ikke minst gleden da en av sangene deres, "Vær ikkje redd", i tolv uker lå på NRK Hedmarks hit-liste.

Programlederne Jan Gossner og Anette Strømsbo Gjørv binder det hele sammen med intervjuer, tekstlesing og enkle kommentarer til sangene som synges i "Salmesus fra Sørlandet."

Programmet er produsert for NRK av Sanden AS.

Prosjektansvarlig i NRK: Helge Gudmundsen, 95879025.

NRK1 Fjernsynet - Søndag 22. juli - reprise fra 27. august 2006.