Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. mai 2005 kl 21.45 Fryktens nettverk

Thriller om terror

Spesialagentene Maren Jackson (Juliana Marguilies) og Mike Canary (Dylan McDermott) er med i en transatlantisk antiterrorgruppe. (Foto: BBC/Fox/Carnival/TNT)
Spesialagentene Maren Jackson (Juliana Marguilies) og Mike Canary (Dylan McDermott) er med i en transatlantisk antiterrorgruppe. (Foto: BBC/Fox/Carnival/TNT)
Både britiske og amerikanske stjerner spiller i serien "Fryktens nettverk", en forrykende thriller innspilt på fire kontinenter. Serien forteller historien om et terrornettverk som planlegger et omfattende, koordinert angrep – og agentene som forsøker å forhindre det.

BBC og det amerikanske tv-selskapet Turner Network Television er hovedprodusenter bak serien "Fryktens nettverk" (The Grid). Det er en stort anlagt serie som utforsker motivene og økonomien bak den internasjonale terroren, samtidig som handlingen kretser rundt privatlivet både til antiterroragentene og terroristene.

Ved å gi et nærbilde av personligheter på begge sider av konflikten, tar "Farlig nettverk" opp spørsmål knyttet til terrorkrigen: Hvem er menneskene som truer den globale sikkerheten? Hvem er menneskene som har fått i oppgave å beskytte oss, og hvordan gjør de det?

Bombeeksplosjon
På et hotellrom i London blir det framstilt en kjemisk bombe beregnet på en muslimsk-jødisk fredskonferanse. Men ved et uhell blir bomben utløst på hotellet, og nitten personer blir drept.

I løpet av noen timer er etterretningsbyråer over hele verden på jakt etter informasjon om angrepet. I USAs hovedstad Washington får Maren Jackson (Julianna Margulies, kjent fra "ER.") ved presidentens sikkerhetsråd i oppgave å sette sammen en transatlantisk gruppe som skal avsløre terrornettverket bak bombeeksplosjonen.

Hun får snart følge av FBI-agenten Max Canary (Dylan McDermott, Bobby i "Advokatane") og den muslimske CIA-analytikeren Raza Michaels (Piter Marek). Fra Storbritannia og MI6 rekrutteres Emily Tuthill (Jemma Redgrave) og Derek Jennings (Berhard Hill, kong Theoden i "Ringenes herre").

Samtidig befinner den tidligere Al Qaida-krigeren Muhammad (Alki David) seg i Kairo for å starte en terrorcelle. En av dem han forsøker å rekruttere er legen Raghib Mutar (Silas Carson), som støtter muslimenes kamp. Samtidig føler han at hans kall som lege strider mot å ta liv.

Toppmøte i Lagos
Presset på de fem spesialagentene i antiterrorgruppen er enormt, ikke minst etter at en serie bomber blir detonert under et toppmøte om olje i Lagos. Snart blir det dessuten utstedt en fatwa mot to gruppens medlemmer.

Det blir avdekket at Muhammads terrornettverk planlegger storangrep både på arabisk, britisk og amerikansk jord. Men den største trusselen kommer fra "sovende" agenter innenfor hvert land. Finnes det noen mulighet for å stoppe terroristene, så lenge ingen vet hvem de er?

"Spennende og spektakulær", skrev The Guardian om serien etter premieren i Storbritannia i september i fjor. "Førsteklasses thriller som er både seriøs og spennende", skrev Los Angeles Times etter USA-premieren to måneder seinere, mens New York Times omtalte serien som "en tempofylt thriller for voksne".

Britisk-amerikansk serie i seks episoder (2004)
Originaltittel: The Grid
Produksjon: BBC/Carnival Films/Turner Network Television/Fox Television Studios
Regi: Mikael Salomon
I rollene bl.a. Dylan McDermott, Julianna Margulies, Bernard Hill, Jemma Redgrave, Piter Marek og Silas Carson
Pressekontakt: helene.amlie@nrk.no, 23 04 77 51/95 10 02 99

LENKER
  • Hjemmeside