Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. mars 2009 kl 21.30 Höök

For konge og fedreland

En raner herjer i områdene rundt Boden. (Foto: Ragna Jorming)
En raner herjer i områdene rundt Boden. (Foto: Ragna Jorming)
En ransmann er løs i Eva Hööks politidistrikt, og dette skaper utrygghet i området. Kriminaliteten kulminerer når en ung gutt blir drept av raneren. Politietterforskningen tilspisses og Eva Höök har et nytt oppdrag å løse.

En ransmann herjer i traktene rundt Boden. Under et ran følger to tenåringer etter raneren, og en av guttene blir knivstukket så stygt at han dør av skadene.

Jakten på raneren fører politiet mot I 19, en militærforlegning, og de mistenker at raneren finnes blant noen av de militære. En mistenkt pekes ut, men saken tar tid og underveis dukker det opp flere mistenkelige dødsfall.

Familiekonflikter
Etter at Evas mor døde har hun vært i konflikt med broren om familiegården i Sävast. Mens broren vil beholde gården, ønsker Eva å selge den. Eva har kontaktet en megler, og nå treffer hun en mann som er villig til å kjøpe gården. Sønnen Lasse fortsetter øvelseskjøringen med Hall.

Om serien
Sesong 2 i kriminaldramaet "Höök" består av fem avsluttede kriminalhistorier som går over to episoder hver. Den femte og siste kriminalsaken i sesong 2, "For konge og fedreland", blir presentert i niende og tiende episode.

Seriens hovedperson, Eva Höök, er sjef for Länskriminalen i Luleå, og alenemor for tenåringssønnen Lasse. I serien får vi et godt innblikk i hennes forhold til sønnen, kollegene og hennes øvrige sosiale relasjoner, som slett ikke er konfliktfrie.

Svensk kriminaldrama i 10 deler fra SVT (2008)
Manus: Håkan Lindhé, Peter Lindblom
Regi: Daniel Di Grado
Produsent: Jan Blomgren, Serina Björnbom (Bob Film)
Medvirkende: Med Cecilia Ljung, Reuben Sallmander, Peter Carlberg, Ingemar Raukola, Björn Gustafson, Freddy Åsblom, Kristina Rådström m.fl
Pressekontakt:Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, i