Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. juli 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Chile og Påskeøya

Chile og Påskeøya

Chile på langs og et spennende opphold på Påskeøya står på reiseleder Ian Wrights program i kveld.

En reise fra nord til syd i det over 400 mil lange landet, er en tidkrevende og opplevelsesrik affære. Ian starter i nord, i det som er et av verdens tørreste områder. Her ligger Atacama-ørkenen, som strekker seg 1200 kilometer fra nord til sør. Her lever bønder som den dag i dag tar vare på århundre lange jordbrukstradisjoner.

Reisen går videre sørover, mot hovedstaden Santiago. Her er klimaet et annet, påvirket av havstrømmene utenfor kysten.

Noen hundre mil ut i havet vest for Santiago ligger Påskeøya, som tilhører Chile, men hovedsakelig er befolket av polynesiere. Isolert fra resten av verden, har Påskeøya gjennom århundrer utviklet en særegen kultur. De karakteristiske steinstatuene er berømt over hele verden, ikke minst takket være vår egen Thor Heyerdahl.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert er bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53
Originaltittel: Lonely Planet