Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. april 2002 kl 21.40 Den tredje vakten

Heltene i New York


Torsdager byr NRK2 på reprise av "Den tredje vakten", et intenst actiondrama fra New Yorks gater. Vi følger en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet. ”Den tredje vakten” var blant de mest sette av de nye seriene på NBC sesongen 1999-2000.

John Wells ("Akutten" og "Presidenten") har produsert serien sammen med Christopher Chulack (”Akutten”), har nok en gang evnet å lage en publikumsvinner; med et gjennomsnittlig antall seere på 11,2 millioner plasserte ”Den tredje vakten” seg på tredje plass på NBCs liste over de mest sette nye dramaseriene, etter ”Presidenten” (”West Wing”) og ”Law & Order”. Serien ble nominert til publikumsprisen ”People’s Choice Award” for beste nye dramaserie, og har allerede mottatt en Emmy-pris (beste lyd).

NRK har sikret seg senderettighetene til ”Den tredje vakten” og viser i første omgang de 22 første episodene.

Hard virkelighet
New York City er åstedet for handlingen, som beskriver den harde virkelighet i verdensmetropolens gater. Oppdragene er mange, og de tre etatenes hovedpersoner må daglig vise kløkt og snarrådighet, ofte med fare for eget liv.

Monte ”Doc” Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. De vier seg hundre prosent til jobben, har knyttet sterke bånd seg imellom, men kommer likevel ofte i konflikt med hverandre. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og følelsene for ham er ikke helt sluknet ennå. Jimmy er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Doherty har fått en ny kompanjong, den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson). Når katastrofen er et faktum, det være seg alt fra brennende bygninger og bilulykker til lovbrudd og utrykninger til private hjem, er disse to heltene ofte først på åstedet.

Politikolleger i utakt
Politiet i 55. distrikt har heller ikke rolige dager. Maurice ”Bosco” Boscorelli (Jason Wiles) er en tøffing, men hans bestrebelser på å kunne kalle seg ”supercop” irriterer hans partner Faith Yokas (Molly Price), mor til to barn og ulykkelig gift. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John ”Sully” Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket. Sully er dessuten lite begeistret for sin nye og urutinerte partner Ty Davis (Coby Bell), sønn av Sullys forhenværende kompanjong som ble drept i tjeneste.

Til tross for kontroversene er heltene en sammensveiset gjeng som arbeider side om side i det harde, urbane miljøet.

Første episode
Politi-, ambulanse- og brannfolkene haster fra den ene nødsituasjonen til den andre. Faith og Sully irriterer seg over Boscos arrogante oppførsel, men det ser er ikke ut til at det siger inn hos ham. Sully er i tillegg misfornøyd med sin nye partner Ty Davis Jr., som han mener er dumdristig, og må lære seg gatens lover for å overleve.

Også ambulansefolkene har fått et nytt medlem i staben, Carlos, som har problemer med å takle katastrofene han er vitne til. Og den nye førstehjelpsgutten får virkelig noe å bryne seg på, da kompanjongen Jerry (Michael Rispoli i gjesterolle) blir skutt når de er på oppdrag sammen. Jerry blir fraktet til sykehus, og det er fare for livet.


Amerikansk action/dramaserie
Originaltittel: Third Watch
Produksjon: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
1 Ambulanseteamet: f.v. Bobby (Bobby Cannavale), Kim Zambrano (Kim Raver) og Monte “Doc” Parker (Michael Beach). Bak sitter Carlos Niete (Antony Ruivivar)
2. Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører ambulanseteamet
3. Bobby Caffey (Bobby Cannavale) tilhører ambulanseteamet.
4 Monte ”Doc” Parker (Michael Beach) tilhører ambulanseteamet.
5 Carlos Niete (Antony Ruivivar) er ny i ambulanseteamet.
6 Kim Zambrano (Kim Raver) og Bobby Caffey (Bobby Cannavale) fra ambulanseteamet.
7 Monte ”Doc” Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Anthony Ruivivar) fra ambulanseteamet.
8 Politistaben: f.v Ty Davis Jr. (Coby Bell), Faith Yokas (Molly Price), Maurice ”Bosco” Boscorelli og John ”Sully” Sullivan (Skip Sudduth)
9 Politimannen John ”Sully” Sullivan (Skip Sudduth)
10 Politikvinnen Faith Yokas (Molly Price)
11 Politimannen Maurice “Bosco” Boscorelli (Jason Wiles)
12 Politimannen Ty Davis Jr.. (Coby Bell)
13. Brannmannen Jimmy Doherty (Eddie Cibrian)
LENKER
  • Les mer