Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. mai 2003 kl 22.15 Presidenten

Søker psykologhjelp

President Bartlet (Martin Sheen) og Toby Ziegler (Richard Schiff) sliter begge med problemer. (Foto: Warner Bros)
President Bartlet (Martin Sheen) og Toby Ziegler (Richard Schiff) sliter begge med problemer. (Foto: Warner Bros)
En rekke søvnløse netter får president Bartlet til å oppsøke en psykolog, mens C.J. må kjempe en innbitt kamp for en fengslet reporter i Kongo.

Den amerikanske presidenten blir kalt verdens mektigste mann. Dette er en bør som tynger Jed Bartlet mer enn han vil innrømme, og siden valgmøtene i Iowa har han rett og slett ikke fått sove. Han vender seg derfor til Stanley Keyworth (Adam Arkin), psykologen som hjalp Josh etter han ble skutt.

C.J. får en vanskelig sak i fanget da en av de faste journalistene i Det hvite hus blir arrestert under en reportasjetur i Kongo.

Toby Ziegler risikerer ekskonas vrede da han skriver en provoserende artikkel som beskylder islam for fanatisme, mens Donna Moss for et overraskende, og høyst lukrativt jobbtilbud utenfor Det hvite hus.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41