Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. september 2005 kl 12.00 S.O.S. Selskapsreisen 3

Stig-Helmer og Ole på nye eventyr

Våre to venner, Stig-Helmer (Lasse Åberg) og Ole (Jon Skolmen) i en ufrivillig fuktig situasjon (Foto: AB Svensk Filmindustri)
Våre to venner, Stig-Helmer (Lasse Åberg) og Ole (Jon Skolmen) i en ufrivillig fuktig situasjon (Foto: AB Svensk Filmindustri)
Det er midtsommer i den svenske skjærgården med alt hva den innebærer av folk og fest, båter og – dårlige seilere. Midt i dette havner Stig-Helmer (Lasse Åberg) og hans norske våpendrager Ole (Jon Skolmen), og ingen av dem er særlig sjøvante.

Men de klarer i alle fall å hjelpe "Stråholmarns" vakre datter Anna-Vera med å sette en stopper for smarte finansfolk og korrupte kommunepampers planer om å gjøre den fredelige øya om til et gigantisk turistområde.

Karneval
Stig-Helmer skulle egentlig ha feiret midtsommer sammen med moren sin (Barbro Hjort af Ornäs) og sønnen, Karl-Helmer (Alexander Bogardi), men slik gikk det ikke. Kvelden før er han på karneval med sin norske venn Ole. Stig-Helmer er kanin og Ole er Supermann. Penger og vanlige klær har de i en plastpose. De hadde slett ikke tenkt å havne langt ute i skjærgården. Og Stig-Helmer som ikke en gang kan svømme…

Svensk komedie (1988)
Originaltittel: "SOS – en segelsällskapsresa"
Med: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Barbro Hjort af Ornäs, Anders Ahlbom, Lena-Pia Bernhardsson, Tor Isedal
Regi: Lasse Åberg
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78