Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. august 2010 kl 19.45 Grønn glede

Takk for i år


Programleder Mette Stensholt Schau dukker i kveld opp for siste gang denne sommeren sammen med gartner Tom Egeberg Hvål. Gjennom ti episoder har vi fått oppleve dem og deres grønne fingre forvandle en liten kolonihage til en oase, og i kveld er det tid for aller siste finpuss.

Nå gjenstår det bare å finne de rette hagemøblene og gjøre den siste finishen i hagen i Sandefjord kolonihage.

Både gammel og ny stil kan brukes i hagen.– Jeg har bestilt litt nytt fra nettet, så får vi se hva som rekker fram til sending, forteller Mette. På nettet er det mye rart å velge i, og det er en fin måte å få tak i moderne møbler på. Særlig hvis man ikke bor nær de mest hippe butikkene.

Turen går også til en av Norges vakreste hager. Den ligger på Osterøy utenfor Bergen og er virkelig et skue. - Vi pleier ikke å kåre hagevinnere i "Grønn glede", hos oss er alt lov og alle vinnere, men denne hagen er virkelig av typen som får haka ned et par hakk, forteller Mette.

Det blir også en innføring i hvordan en nyplantet hage skal stelles videre.

Om serien
Dette er den niende sommeren på rad Mette Stensholt Schau og Tom Egeberg Hvål har gitt inspirasjon og glede til grønne hender. Denne sesongen har de flyttet inn i en kolonihage.

I årets sesong er det hage i det lille formatet som har vært hovedtemaet. Men det har likevel blitt rom for både uteplass, kjøkkenhage og utekjøkken.

- Alt vi gjør i det lille formatet kan forstørres eller forminskes - hvis det bare er en balkong du har til rådighet. Vi skal ha både jordbær i oppvaskhansker og poteter i kasse, forteller Mette.

NRK produksjon (2010)
Programleder: Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900