Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. september 2010 kl 21.35 Klippen

Leter etter svar


Presset på politietterforskerne Helgi og Inga er enormt etter at en sprengstoffekspert ble knust under en stein på byggeplassen. I tillegg står drapet på gravmaskinføreren fortsatt uoppklart. Lokalbefolkningen ønsker svar, og etterforskningen intensiveres.

Inga mistenker at den unge gravmaskinføreren ble drept på sykehuset med en overdose kalium. Men Helgi avviser denne teorien helt til en ansatt gjenkjenner Dora, den antatte kjæresten, fra et fotografi. Det nye vitne hevder at han så Dora haste ut av sykehuset på samme tidspunkts om gravmaskinføreren døde. Men da Helgi og Inga oppsøker leilighetens hennes, finner de Dora bevisstløs. Hun har blitt slått halvt i hjel.

Om serien
I fire episoder følger vi politietterforsker Helgi Marvinsson (35) fra Reykjavik som blir sendt til et lite bygdesamfunn for å bistå i etterforskningen av en mystisk ulykke. En ung mann er blitt livstruende skadd da gravemaskinen han satt i, tippet over kanten av klippen.

Sammen med den lokale, nyutdannede politikvinnen Inga Aradottir (30) begynner Helgi å nøste opp i et mysterium som involverer bisarre hendelser og uforklarlige dødsfall - alle med en forbindelse til et kontroversielt vannkraftprosjekt.

Islandsk krimserie i fire deler
Produsert av: RUV Islandsk Fjernsyn (2009)
Originaltittel: Hamarinn
Regi: Reynir Lyngdal
Med Bjørn Hlynur Haraldsson, Dora Johannsdottir, Hilmar Johnsson, Runar Freyr Gislason m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900