Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. februar 2003 kl 19.55 Hotell i særklasse

Kommunikasjonsproblemer

Den tunghørte gjesten Mrs. Richards (Joan Sanderson) og hotellets
Den tunghørte gjesten Mrs. Richards (Joan Sanderson) og hotellets "faste inventar" Miss Tibbs (Gilly Flower) og Miss Gatsby (Renee Roberts)
Den tunghørte Mrs. Richards skaper problemer for Polly og Manuel i resepsjonen på Fawlty Towers. Det ville kanskje ha hjulpet hvis høreapparatet hennes var på, men Alice Richards er redd for at batteriet skal ta slutt. Basil har en hyggelig passiar med en fornøyd gjest, noe som ikke er helt vanlig.

Gjesten, Mr. Firkins, er så fornøyd med Fawlty Towers at han gir Basil et tips om hesteveddeløpet samme dag. Hesten ”Dragonfly” er en sikker vinner. Sybil, som ikke liker at Basil spiller på hester, overhører dette. Senere samme dag klager Mrs. Richards på rommet, og diplomaten Basil må ordne opp.

Basil ber Manuel sette noen penger på ”Dragonfly”, men ”Husk: Sybil ikke vite”, formaner Basil. ”Dragonfly” vinner, og Basil er 75 pund rikere. Manuel henter pengene og gir dem til Polly. Når Sybil oppdager en strålende fornøyd Basil i resepsjonen, advarer hun ham om hva hun vil gjøre hvis han har spilt på hester.

Mrs. Richards forteller at 85 pund er forsvunnet fra rommet hennes. Sybil husker at hun har sett Polly med noen penger, og spør henne om saken. Polly bedyrer at det er hennes penger, og at hun har vunnet dem på hest. Men Polly husker ikke en gang navnet på hesten. Omsider får Basil tak i pengene, men han gjør ikke klokt i å be den åndsfraværende, pensjonerte major Gowan om å ta vare på gevinsten…

Majoren har ikke den fjerneste anelse om hva Basil snakker om når han ber om å få tilbake pengene, og Mrs. Richards påstår at pengene er hennes. Men hun har mistet 85 pund, så hvor er de siste ti? Basil er i ferd med å bli desperat og innrømmer at han har spilt på hest og at pengene er hans. Han prøver alt han kan for å få Manuels støtte, men Manue ”vet ingenting”. Sybil får Basil til å gi Mrs. Richards ti pund fra kassen, og i sin vanlige galskap river han av seg skjorten og gir henne den også.

Britisk situasjonskomedie, BBC, fra 1979
Originaltittel ”Fawlty Towers”
Regi Bob Spiers
Manus Connie Booth og John Cleese
I rollene John Cleese, Prunella Scales, Connie Booth, Andrew Sachs, Joan Sanderson, Ballard Berkeley, Gilly Flower og Renee Roberts
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83