Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. august 1999 kl 20.20 Da Capo!

Da Capo! (ttv)


NRK1 tirsdag 31. august kl 20.20
Da Capo! (1:8)

Da Capo! inn i niende sesong

I kveld er det sesongpremiere på \"Da Capo!\" for niende gang. Redaksjonen henger seg på Nationaltheatrets 100-års jubileum, og har invitert Wenche Foss og Toralv Maurstad i studio. I tillegg blir det musikalsk besøk av countryartisten Ottar \"Big Hand\" Johansen.

Det er én stor forandring denne sesongen, og det er at Vidar Lønn-Arnesen leder programmet alene. Gunvor Hals og Andreas Lunnan er tospannet som skal lede \"Go\' ettermiddag\" tre dager i uka på NRK1.

Nationaltheatret
For å \"myke opp\" etter sommerferien og komme ordentlig i gang, starter programmet med allsang. Det går i valsetakt denne gangen.
I morgen, 1. september, feirer Nationaltheatret sin 100-årsdag. \"Da Capo!\" foregriper begivenheten en smule, og får besøk av Wenche Foss og Toralv Maurstad.
Wenche og Toralv har mange minner fra Nationaltheatret, de har blant annet spilt sammen i \"Peer Gynt\". Wenche husker også godt brannen på teatret i 1980, da hun fra scenen beroliget publikum så godt hun kunne.Toralv forteller om teatersjefens gleder og sorger.

\"Poesihjørnet\"
Wenche Foss og Toralv Maurstad hører med til Nationaltheatrets veteraner, men vi møter også en skuespiller fra den yngre garde, Laila Goody.
Hun forteller hvordan hun ble skuespiller, og hun leser også et dikt, \"Vær utålmodig menneske\", av Inger Hagerup.
Dette er en ny post i \"Da Capo!\" denne sesongen. En ung skuespiller blir invitert til å lese et klassisk dikt i \"Poesihjørnet\".

Levende musikk
- \"Da Capo!\" er omtrent det eneste programmet i Nord-Europa som har hatt levende musikk hver gang i så mange år, sier Vidar Lønn-Arnesen, og det er det samme orkestret som var med på starten i 1991!
I kveld synger Ottar \"Big Hand\" Johansen fra sitt repertoar, og klassiske slagere under mottoet \"Den sang vi!\" vil dukke opp i programmene utover høsten.
I kveld blir det \"Alexander\'s Ragtime Band\", med dans i studio.

NRK1 tirsdag kl 20.20

Bilder (via scanpix/internett)
1. Wenche Foss, Toralv maurstad, Laila Goody og Vidar Lønn-Arnesen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)

2. Vidar Lønn- Arnesen og Ottar \"Big Hand\" Johansen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)

Egenprodusert underholdning
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Programleder Vidar Lønn- Arnesen

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83