Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. mars 2005 kl 19.25 Sorte orm

Dronningens sjefsbøddel


Dronningen – utvilsomt et narrebilde av Elizabeth I av England – trer fram i serien om Sorte orm og utnevner hovedpersonen til rikets sjefsbøddel.

Med de mange intrigene på statsplanet er jobben som sjefsbøddel nesten som å slipe øks til egen henrettelse. En meget blodig jobb, og sjelden har noen overlevd i stillingen lenger enn en uke.

En dårlig start
Sorte orm lever farlig i rollen som sjefsbøddel fra første stund. Han starter like godt med å kakke hodet av en uheldig fyr ved navn Farrow to dager før "galgenfristen".

Hvorfor vente? tenker Sorte orm. Å framskynde henrettelsen vil gi ham selv og resten av arbeidslaget fri resten av uken.


Som sagt, så gjort. Haken ved det hele er at dronningen i mellomtiden gir etter for den intetanende enken fru Farrow. Hennes bønnfallelser om å spare mannens liv fører fram.

Så sitter alle fint i det – ikke minst Sorte orm.

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Sorte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1986)
Originaltittel: Black Adder II
Episodetittel: Head
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Hjemmeside