Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. desember 2002 kl 17.00 Norsk militær tattoo

Forrykende musikalsk show


"Den Kongelige Gardes Tamburkorps" fra Danmark med sine karakteristiske bjørneskinnsluer (Foto: Torgeir Haugaard, Forsvarets mediesenter)
For fjerde år på rad ble Norsk Militær Tattoo arrangert 13. og 14. september i Oslo Spektrum. Fjernsynsprogrammet er en time med musikalske opptredener i et forrykende show. Vi møter militære musikkorps og artister fra Sverige, Danmark, USA, Nederland, Estland, Russland og Norge.

I showet møter vi ”Arméns musikår” fra Sverige som har deltatt på samtlige Tattoo’er i Oslo Spektrum, og stiller musikalsk i samme klasse som vår ”HM Kongens Gardes Musikk- og Drillkontingent”. ”Den Kongelige Gardes Tamburkorps” fra Damark kjenner vi best gjennom de karakteristiske bjørneskinnsluene. ”Marinierskapel” eller marinemusikken fra den Kongelige nederlandske marine karakteriseres som et ledende militært musikkorps, og har blant annet solgt over fem millioner plate- og CD-innspillinger.

Fra USA kommer ”The United States Marine Cirps Silent Drill Platoon” og ”The United States Marine Drum and Bugle Corps”. De har en utrolig drillpresisjon, og et monumentalt musikalsk uttrykk med sine spesielle instrumenter. Fra Estland får vi se rytmisk sportsgymnastikk i verdensklasse. Jentene i ”Club Piruett” er svært ettertraktet. Russerne stiller med et av verdens beste militære korps, ”The Central Orchestra of the Russian Ministery of Defence”.

Norske korps og artister
Vi skal ikke glemme de norske korps og artister som også stiller i verdensklasse. Vi møter ”Forsvarets stabsmusikkorps”, under musikalsk ledelse av Frode Thingnæs, og med Odd-René Andersen som solist. ”Kongelige Norske Marines Musikkorps” spiller sammen med Ole Edvard Antonsen som trompetsolist. ”HM Kongens Gardes Musikk og Drillkontingent” framfører årets drill og musikkprogram med en presisjon som vi blir stumme av, og som gjør dem etterspurte verden over.

Norsk Militær Tattoo 2002 ender i en finale hvor over 600 musikere, under ledelse av musikkinspektøren i Forsvaret, Christer Johannesen, og med solistene Annbjørg Lien, Odd-René Andersen og Ole Edvard Antonsen, setter et verdig punktum for et forrykende musikalsk show.

Produsert av Forsvarets mediesenter, ved John Charles Kvam, for Musikkinspektøren i Forsvaret
Regi Stig Hagfors
Prosjektleder NRK Arild Erikstad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83