Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 30. april 1999 kl 23.05 Akkumulator 1

Akkumulator 1 (t)


NRK2 fredag 30. april kl 23.05
Akkumulator 1

Fjernsynsskjermens forbannelse

Hvem vet hvilke mørke krefter som skjuler seg bak fjernsynsskjermen? Den tsjekkiske regissøren Jan Sverak kommer med en mulig forklaring i denne satiriske filmen om fjernsynsapparater som suger livskraften ut av alle levende vesener.
Hovedpersonen Olda (Petr Forman) er mentalt og fysisk et menneskelig vrak. Han tilbringer dagene hjemme i sofaen med å se på fjernsyn. Fjernsynsverdenen blir hans erstatning for det virkelige livet. En dag blir han brakt til sykehus med en mystisk sykdom som gjør ham totalt uslått. Legene kan ikke forstå hva som feiler ham. Men en lokal healer, Fisarek (Zdenek Sverak), stiller diagnosen \"kronisk energitap\".

Lærer å lade batteriene
Fisarek lærer Olda teknikker for å lade batteriene. Livskreftene skal Olda hente fra andre mennesker, fra natur og kunst. Men for å komme til krefter igjen, må han også ha sex med en rekke vakre kvinner i et tyrkisk bad.
Men problemet er at hver gang Olda kommer i nærheten av et tv-apparat, forsvinner kreftene igjen som dugg for solen.

Nå gjenstår det å finne ut hvor energien tar veien. Det blir etter hvert klart at den mystiske vampyren er selve tv-skjermen. Sammen med sin nye kjæreste Anna (Edita Brychta) begir Olda seg ut på den farlige veien det er å bryte det sterke båndet med det mektige mediet. Den tidligere så tafatte Olda blir under disse omstendigheter nærmest en actionhelt. Han kjemper for livet, for sin identitet og for sin kjæreste Anna.

NRK2 fredag kl 23.05

Bilde (via Scanpix, Data-tv/Internett)
Hovedpersonen Olda (Petr Forman) t.h. og hans kjæreste Anna (Edita Brychta).

Film -innkjøpt
Produksjonsland: Tsjekkia (1994)
Originaltittel: Accumulator 1
Regi: Jan Sverak
Med bl.a. Petr Forman, Edita Brychta og Zdenek Sverak
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41