Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. mars 2007 kl 20.05 Battlestar Galactica

Markedets lov

President Roslin (Mary McDonnel) og kaptein Lee Adama (Jamie Bamber). (Foto: Universal)
President Roslin (Mary McDonnel) og kaptein Lee Adama (Jamie Bamber). (Foto: Universal)
President Roslins kreftsykdom er kurert ved hjelp av blodceller fra cylonen Sharons foster. Men voldsomme tumulter bryter løs pga. vareknapphet og svartebørs, og kommandør Jack Fisk på stjerneskipet Pegasus blir funnet drept.

Roslins energiske mottiltak for å stoppe svartebørshandelen resulterer i vold. Etterforskningen av den ulovlige handelen strekker seg langt innover i militære og politiske kretser.
Omstendighetene rundt kommandør Fisks død er graverende.

Han ble funnet i sin private suite om bord på Pegasus omgitt av en stabel sigarettkartonger, alkoholholdige drikkevarer og verdifulle smykker. Kaptein Lee Adama på Galactica blir utpekt til å lede etterforskningen.

Piratskipet Prometheus
Blant de mistenkte er Tom Zarek, medlem av Det høyeste rådet, og visepresident Gaius Baltar. Sistnevnte blir forbannet da president Roslin foreslår at han trekker seg.

Lee Adama havner i alvorlige vanskeligheter under etterforskningen da det viser seg at han pleier kontakt med den prostituerte Shevon. Hun er en dame som styres av gangsterne på piratskipet Prometheus, banden som står bak svartebørshandelen.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Black Market
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no
LENKER
  • Les mer