Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. september 2000 kl 20.55 Tore på sporet

Tore på sporet (ttv)


NRK1 lørdag 16. september kl 20.55
Tore på sporet (1:11)

Tore med ny vri
Tore Strømøy laget sine første programmer i serien \"Tore på sporet\" i 1996. Programserien ble en braksuksess som over én million nordmenn fulgte hver uke. Nå har Tore reist verden rundt igjen og er klar med 11 nye programmer. Nytt av året er at seerne kan få etterlyse venner og bekjente direkte i programmet.

Har du lurt på hvor det ble av klassevenninnen din? Eller kanskje din beste barndomskamerat? Da er det bare å kontakte \"Tore på sporet.\"

- Her kan det utvikle seg mange gode historier, og vi håper seerne er flinke til å ta kontakt, sier Tore Strømøy.

Mysterier i kø
Allerede i første program står mysteriene nærmest i kø. Mari Bjerland fra Øverbø ble adoptert fra et barnehjem da hun var fire år. Hennes biologiske foreldre er begge døde, men Mari har hørt et rykte som sier at hun kanskje har en søster eller bror. I kveld får hun et svar av Tore Strømøy.

\"Schjetnan-mysteriet\" heter årets nyskapning i \"Tore på Sporet\". I denne føljetongen skal vi følge et spor som blir funnet på et loft i Trondheim. Sporet er over 130 år gammelt, uten at det skremmer Tore fra å følge etter.

I 1965 fikk Annuso og Bjørn Røe fra Trondheim tvillinger. Fødselen skjedde på et sykehus i Athen. To dager etter fødselen fikk foreldrene vite at ett av barna døde. 30 år senere blir det avslørt at sykehus i Hellas i flere årtier har drevet med tyveri og salg av spedbarn. I kveldens \"Tore på Sporet\" blir vi med Annuso og Bjørn til Hellas for å prøve å finne ut hva det var som egentlig skjedde under tvillingfødselen i 1965.

Til studio i Trondheim kommer også Vømmldalens store sønn, Hans Rotmo. Sammen med sitt nye orkester \"Skrujern\" skal han presentere sanger fra sin nye CD og teateroppsetning, \"Bønder i solnedgang\".

Lang reiserute
Det er en lang reiserute Tore har vært gjennom før første program sendes. Han har vært i Hellas, mange steder i USA, Canada, Finland, Mexico, Svalbard, Chile og Israel. Og historiene er som alltid fra virkeligheten.

- Det har vært en stor utfordring å lage disse programmene. Noen av historiene har vi brukt over ett år på å komme til bunns i, og vi har underveis fått ca. 1000 henvendelser fra engasjerte seere med tips og ønsker om gode saker, sier Tore Strømøy.

NRK1 lørdag kl 20.55

Bilde
1.Tore Strømøy skal i gang med en ny runde av spennende \"Tore på sporet\"- programmer. (Foto: Ned Alley)
2. Vi blir med Annuso og Bjørn Røe til Athen i Hellas for å finne ut hva som skjedde med tvillingene deres under fødselen i 1965. (Foto: NRK Trondheim)

Underholdningsprogram produsert av NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Tore Strømøy, 73 88 17 16
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56 (anne.bekkevold@nrk.no)