Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. januar 2011 kl 19.45 Ikke gjør dette hjemme

Ordentlig griseri


Alle som har forsøkt å koke egg i mikrobølgeovnen, vet hvilket griseri det blir. Men hva skjer dersom man putter inn et strutseegg? Rune Nilson og Per Olav Alvestad gjør alt det du ikke bør gjøre hjemme. I seriens siste episode tar det helt av.

Ikke riv ned huset! En kjent advarsel fra foreldre til aktive barn. Men hvor mye galt kan en skokk fireåringer, høye på sukker, klare å stelle i stand om de får frie tøyler? Det kan være grunn til å advare mot å gjøre det hjemme.

Vinneren av elektrocup’en kåres også i kveld. Hvilken elektrisk kjøkkeninnretning håndterer flest oppgaver på en suksessfull måte? Du får også svaret på hva som skjer dersom du kobler tjue elektriske apparater på én skjøteledning. Vil det ta fyr, eller er det helt ufarlig?

Brannvesenet har i alle tider advart mot å tømme vann på en brennende frityrgryte. Hvorfor er det en advarsel det er grunn til å ta på alvor?

Om serien
2011 er kjemiens år, noe NRKs vitenskapsavdeling på Tyholt feirer med en ny serie. Serien vil vise de "kjedelige" fagene, fysikk og kjemi, på en helt ny og morsom måte. Programlederne Per Olav Alvestad og Rune Nilson gjør alt det du IKKE må gjøre hjemme.

Seriens navn er nettopp "Ikke gjør dette hjemme", og når man ser alle de halsbrekkende forsøkene programlederne utfører, så er det lett å forstå advarselen. De fyrer opp fyrverkeri i stua, de tester hva som skjer når man tørrkoker et hjemmebrentapparat, og de lager til og med bomber! I perioder går det skikkelig galt…

NRK Tyholt
Egenprodusert dokumentarprogram 2011
Prosjektleder: Njord Røv
Pressekontakt: Sidsel Linden Aarsnes, 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf: 815 65 900