Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. oktober 2005 kl 19.55 Hurtigruten 365

Sjokkmelding fra hotellsjefen

Hotellsjef Ronny Gjøse sjokkerer besetningen. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Hotellsjef Ronny Gjøse sjokkerer besetningen. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Det drar seg mot jul, og Unnis nisseorkester er endelig i gang. Kaptein Widding ønsker at alle skal ha en så hyggelig julefeiring om bord som mulig og ber alle om å hjelpe hverandre. Så kommer Ronny med en overraskelse.

Hotellsjef Ronny Gjøse har bestemt seg for å slutte! Han skal bli hotelldirektør på Svalbard… Beskjeden sender sjokkbølger gjennom MS "Midnatsol". Hvem skal ta over stillingen hans? Spekulasjonene er mange.

Ungene til Roshild har kommet om bord for å feire jul sammen med mor. Men egentlig står hun oppført på vakt, og det går mot en stusselig julefeiring for den vesle familien. Så trår elektrikeren til og stepper inn for Roshild i oppvasken.

Familieforøkelse
For Tormod i maskinen blir denne julen ekstra spesiell. Han skal nemlig bli bestefar for første gang! Hvileløst traver han frem og tilbake med mobiltelefonen klar for å motta beskjed.

Denne episoden kan du se i reprise på NRK2 søndag kl. 17.30

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". I høst kommer ni episoder, mens de resterende 11 kommer i januar 2006.

MS "Midnatsol" har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364

For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: www.nrk.no/hurtigruten


LENKER
  • www.nrk.no/hurtigruten