Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. august 2010 kl 20.25 Dizzie Tunes - femti år med gla'låter

Dizzie Tunes fyller 50


Dizzie Tunes har i femti år underholdt med stor musikk og folkelig humor. I dette programmet møter Andreas Diesen dem til et åpenhjertig intervju og ser tilbake på mange små og store øyeblikk fra en lang karriere.

I 2009 var det femti år siden fem gutter fra Porsgrunn og Skien ble til Dizzie Tunes. De ble snart kjent for sine opptredener på scene og skjerm, spekket med god musikk og frisk humor.

Andreas Diesen har møtt alle de fem opprinnelige medlemmene av Dizzie Tunes til et hyggelig gjensyn i Ibsenhuset i Skien. Øyvind Klingberg. Einar Idland, Tor Erik Gunstrøm, Yngvar Numme og Svein-Helge Høgberg kjenner igjen på følelsen av å være kollektivet Dizzie Tunes.

Stuntopptreden
Samtidig får vi se både nye og gamle arkivklipp, noen av dem helt tilbake til tidlig 60-tall, med gjensyn av mange av deres uforglemmelige øyeblikk. Dette er historiske perler fra NRKs arkiv, noen av dem sendt bare en gang tidligere, og alle er frisket opp og bearbeidet for nye seere.

Gutta får også en utfordring. De blir bedt om å opptre på sparket, enda de ikke har sunget sammen på mange år. Hvordan det går, får du se i dette jubileumsprogrammet.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2009
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Producer: Erik Meyn
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 815 65 900