Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mars 2004 kl 22.15 Med hjartet på rette staden

Vinbønder i Yorkshire

Vernon (Geoffrey Hughes) og David (David Stockwell) med hjertet på rette stedet, og nå også som vinbønder i Yorkshire. (Foto: Yorkshire TV)
Vernon (Geoffrey Hughes) og David (David Stockwell) med hjertet på rette stedet, og nå også som vinbønder i Yorkshire. (Foto: Yorkshire TV)
En franskmann dukker opp i Aidensfield på en ødelagt scooter og søker husly hos Vernon og David. Etter hvert overtaler han dem til å starte som vinbønder.

Vernon og David oppdager at en fremmed gjemmer seg på låven deres. Han heter Anton Berail, er fransk og scooteren hans har brutt sammen. Vernon og David ender opp med å gi franskmannen husly.

Anton forteller om sin fars vingård i Frankrike. Etter hvert overtaler han Vernon til å starte "Vernon Scripps Vinfarm". Inntil første avling er i hus, avtaler Vernon å ta inn vin fra Antons far i Frankrike for salg.

En og en er to
Vernons bror Bernie eier bilverkstedet i Aidensfield. Nå tar han inn Antons scooter til reparasjon, men Bernie kan bare konstatere at scooteren går helt fint og at det ikke er noe i veien med den.

I mellomtiden blir Anton brakt inn til politikammeret. En kroppsvisitasjon avdekker at han har en sår og opphovnet skulder.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11), "Second Chances"
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57