Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. mai 2002 kl 23.25 Detektimen: Politiagentene

Et indre anliggende

Agent Peter Church (Peter Pelphs) må hamle opp med en kirurg som handler med illegale organer. (Foto: Beyond Distr.)
Agent Peter Church (Peter Pelphs) må hamle opp med en kirurg som handler med illegale organer. (Foto: Beyond Distr.)
Carlo, en ung venn av agent Church i Melbourne-politiet, trenger hjelp til sin kritisk syke venninne. Church oppdager at jenta har fått operert bort den ene nyren på illegalt vis, og setter alt inn på å få stoppet kirurgen som står bak den livsfarlige handelen med indre organer.

Church haster av gårde til sykehuset med den syke og narkotiserte venninnen til Carlo. Men det er for sent, og hun dør som følge av den ulovlige fjerningen av en frisk nyre.

Kappløp mot skalpellen
Agentene Daniella og Churh kommer på sporet av den korrupte kirurgen. Men da spaningsavdelingens operative leder Ellen ”Mac” MacKenzie iverksetter en dekkoperasjon mot kirurgen, går noe galt. Snart er det ”Mac” som ligger under kniven på et skittent bord i en bortgjemt lagerbygning.

Church og Daniella innleder et race mot tiden og skalpellen for å redde sin kollega.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Agent Peter Church (Peter Pelphs) må hamle opp med en kirurg som handler med illegale organer. (Foto: Beyond Distr.)