Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. september 2005 kl 19.55 Kaoskontroll

Bak et forheng i et hus på Nordstrand

Karen Marie har rom bak et forheng som ingen har sett på fire-fem år, men Hilde Hummelvoll og Mads Moe lar seg ikke skremme (Foto: Monster Entertainment AS)
Karen Marie har rom bak et forheng som ingen har sett på fire-fem år, men Hilde Hummelvoll og Mads Moe lar seg ikke skremme (Foto: Monster Entertainment AS)
Karen Marie er 79 år, spiller tennis og bridge, og har et stort hus på Nordstrand. Bak et rødt forheng fins rom ingen har sett på fire-fem år. Hovedpersonen selv har ingen oversikt over hva som skjuler seg i rotet. Hilde Hummelvoll og interiørdekoratør Mads Moe går løs på saken med dødsforakt.

Her fins kammer uten tenner, gamle aviser, en sofa som ikke har sett lyset på fem år, en liten stola som Karen Marie ikke har sett på ti år - og klær, klær og atter klær. Bøker er det selvsagt også en stor samling av. Alt bæres ut i hagen. Nå skal den store sorteringen i gang. Hva skal gis bort, hva skal selges, kastes eller inn i huset igjen?

Karen Maries datter, Katinka, dukker opp, og mors gamle klær vekker stor interesse hos datteren. Det gjør de også hos en brukthandel som har som spesialområde å lage moteklær av gammelt materiale.

Om serien
I 10 programmer får folk hjelp med å få orden på hjemmet sitt. Alle deltakernes eiendeler ryddes ut, og plasseres i hagen. Gjennom programmet deles eiendelene inn i fire kategorier: det som skal beholdes, det som skal selges, det som kan gis bort og det som skal kastes. Prosessen er systematisk og effektiv.

Samtidig som sorteringen pågår, rykker Mads Moe og hans oppussingsteam inn, og pusser opp de aktuelle rommene.

Men "Kaoskontroll" er mer enn et oppryddingsprogram; gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende.

Produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78