Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. juni 2007 kl 22.20 Fakta på lørdag: Kroppsfikserte pensjonister

Yngre som gammel?

Kroppsfikserte pensjonister:
 Hver gang vi tar heisen… Eller kanskje heller trappen for dette veltrente paret? (Foto: BBC Worldwide)
Kroppsfikserte pensjonister: Hver gang vi tar heisen… Eller kanskje heller trappen for dette veltrente paret? (Foto: BBC Worldwide)
En britisk dokumentar gir oss innblikk i en pensjonisttilværelse med struttende muskler og steinharde sixpack-mager.

Kanskje kan de virke bisarre, pensjonistene som er med og konkurrerer i de store kroppsbyggerkonkurransene. Vi befinner oss i en verden der pensjonister viser fram hva de har under skjorta.

Farvel, skrøpelighet
For noen er det å bli gammel ikke lenger hva det var. Engang var det så å si ensbetydende med skrøpelighet og uselvstendighet. Ikke nødvendigvis nå lenger. BBC-dokumentaren viser oss bestefedrene og bestemødrene som lever for sine manualer og vekter. Og som elsker å vise fram sine muskler og sin kunstig tilegnede brunfarge.
Vi trer inn i en verden av strikte dietter og rigorøse treningsprogrammer. Pensjonistene som møter oss, mener alvor. Og de gjør det for å bli "best in show".
Eric, Ted, Bernie og de andre

Eric (70) gleder seg til å virkeliggjøre en av sine drømmer, nemlig å reise til California og konkurrere i en kroppsbyggerkonkurranse for veteraner. Kroppsbyggeren Ted (65) har vunnet over to hundre konkurranser, likevel lengter han som et barn etter å vinne en slik konkurranse som gammel.

Bernie (61) har fortsatt en kropp som nesten opphever tyngdekraften. Vi følger ham i hans ekteskapelige samliv med Linda. Uheldigvis må hun også leve sammen med hans intense treningsprogrammer.

Yngre som gammel? Nei, kanskje ikke, men muligens med noen flere leveår i sikte om de i tillegg følger kostholds- og treningsekspertenes anvisninger!

Britisk dokumentar (2007)
Originaltittel: Bodybuilding Pensioners - One life
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no