Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mars 2012 kl 21.25 Valens Rikskringkasting

Kalt inn på teppet


Valen prøver å vise noen av sine mange briljante ideer i kveldens episode av Valens Rikskringkastning.

Kristian Valen er fersk i NRK, og han har innsett at han må begynne den nye karrieren på bunnen. Men idet han blir innkalt til sjefen, øyner han en snarvei. Han lanserer konseptet "De nest bestes Mester", som dessverre ikke blir så godt mottatt som han hadde håpet. Men Kristian har flere idéer: hva med å gi Petter Solberg et reiseprogram? Eller la kokken Arne Brimi rydde opp som Hellstrøm? For ikke å snakke om storsatsingen "Vinteråpent". Mulighetene er mange.

Kristian Valen blir skrelt ren for all glamour og Hollywood-faktorer, han får prakket på seg et par utgåtte medarbeidere og en løs avtale om at han etter hvert skal få sitt eget TV-program på NRK.

Valen synes det hele går litt smått, og han begynner å vandre rundt på NRK for å finne en åpning. Han får gode råd fra Dan Børge Akerø og andre nye kolleger.

Han har skrytt til sin far om sin nye tilværelse på statskanalen – et liv i tett samarbeid med kanalens store profiler – og han begynner å få et press på seg om å levere.

Innefor disse rammene slipper Valen løs sine karakterer og parodier – han serverer seerne en mengde helt nye TV-konsepter, han plasserer kjente mennesker som programledere i etablerte programmer, og han vrir og fillerister TV-underholdning i alle dens former.

Kristian Valen vil i denne serien parodiere en rekke kjente fjes fra medier og øvrig samfunnsliv. Noen av disse parodiene har man sett han gjøre før, men her blir det også mange, mange nye.

Vi får blant mye annet se:
-Hva som skjer når Stein Erik Hagen er aktør i "Undercover Boss".
-Lars Monsen med en helt ny vri på "Ingen grenser".
-Tidligere sogneprest Einar Gelius med sitt splitter nye bokprogram.
-Kokken Arne Brimi som forsøker å bli som Eyvind Hellstrøm.
-Sportsunderholdning på lavt nivå i "De Nest bestes Mester".
-Bob Dylan kommer med sin helt nye satsning "Norsk på Dylansk"

Verken debattprogrammer, Gullrekka, værmeldingen, Grand Prix eller gravende journalistikk blir det samme etter dette når Kristian Valen slipper løs sine karakterer og parodier.

Og ikke minst får Bob Dylan endelig sin hevn over norske artister

NRK Underholdning
Produksjonsår: 2011/2012
Med: Kristian Valen
Prosjektleder: Sigmund Falch tlf 98257603
Presseansvarlig: Karoline Bergtlf 90108954
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumservice: tlf: 815 65 900