Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. juni 2000 kl 21.05 Past Midnight

Past Midnight (t)


NRK2 søndag 4. juni kl 21.05
Past Midnight

Farlig begjær

I den psykologiske thrilleren \"Past Midnight\" forvandles en het romanse til et nattsvart mareritt for sosialarbeideren Laura Mathews når hun forelsker seg i sin klient Ben Jordan.
Han har et 15 år langt fengselsopphold bak seg, men Laura er overbevist om at han er uskyldig dømt. Men hvor godt kjenner hun ham egentlig?

I vårt omskiftelige samfunn hvor flyktige bekjentskaper og tilfeldige stevnemøter ikke er uvanlig, er det umulig å kjenne bakgrunnen til en ny kjæreste til bunns. Hvor godt kjenner man egentlig en person som inntil helt nylig var en fremmed? Det at kjemien stemmer, er det alene nok å bygge et kjærlighetsforhold på? Hvor mye kan man stole på intuisjonen før man involverer seg følelsesmessig? Og hva skjer hvis man etter å ha åpnet seg og blitt sårbar, oppdager at man har gjort en fryktelig feil? Laura Mathews skal snart få svarene på disse spørsmålene - og mer til...

Hjelperen og klienten
Sosialarbeideren Laura Mathews (Natasha Richardson) lever et stille og fredelig småbyliv. Hun er intelligent og følsom. Selv om hun stort sett er tilfreds med tilværelsen, hender det at hun i stille stunder lengter etter kjærlighet og nærhet. Men hun dveler aldri lenge ved denne lengselen og setter i stedet personlige behov til side for å konsentrere seg fullt og helt om jobben.

Ben Jordan (Rutger Hauer) som for 15 år siden ble dømt for å ha myrdet sin gravide kone, blir løslatt på prøve. Han blir forflyttet til den samme fredelige småbyen hvor Laura arbeider. Som Bens faste kontaktperson på sosialkontoret får hun i oppgave å hjelpe ham med å finne seg til rette, skaffe ham en jobb og integrere ham i lokalsamfunnet.

Skremmende tiltrekning
Etter hvert oppdager hun at det er noe skremmende forlokkende ved denne overraskende milde mannen med høy intelligens og gjennomtrengende blå blikk. Lauras positive vurdering av Ben irriterer hennes venn, kollega og tidligere kjæreste Steve (Clancy Brown).

Men Laura stoler på sin intuisjon og begynner å grave i Bens fortid. Det hun finner gjør henne overbevist om at han er uskyldig. Og for første gang i sin karriere innleder hun et kjærlighetsforhold til en klient. Men er hun forelsket i en morder eller et offer?

NRK2 søndag kl 21.05

Bilde
Sosialarbeideren Laura Mathews (Natasha Richardson) innleder et kjærlighetsforhold til sin klient Ben Jordan (Rutger Hauer) som er dømt for å ha myrdet sin gravide kone.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1991)
Originaltittel: Past Midnight
Regi: Jan Eliasberg
I rollene: Rutger Hauer, Natasha Richardson og Clancy Brown

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41