Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. mars 2013 kl 22.30 Migrapolis: Kvinner først

Klassereisen


Migrapolis møter den norsk-franske politikeren Eva Joly på en usedvanlig hektisk arbeidsdag på Europaparlamentet i Strasbourg. Selv sier hun at så lenge du lærer deg å disponere tiden riktig, så klarer du å tegne kjørekartet til månen.

Eva gikk fra en au pair-tilværelse hos en velstående familie i Paris, til å bli advokat og senere forhørsdommer i Paris. En bragd til å være en kvinne og innvandrer i Frankrike. Hun har avdekket korrupsjonssaker og i 2012 ble hun nominert som presidentkandidat i Frankrike.

Men veien dit var ikke lett. Hun har gjennom karrieren blitt sjikanert, drapstruet og latterliggjort på grunn av at hun er en kvinne og innvandrer i Frankrike.

-Det er mye misogyni, altså kvinnehat, blant franske politikere. De er gjerne hvite, velstående menn over 50 år, noe som ikke er en rettferdig representasjon av dagens Frankrike, sier Eva.

Hva var det som ga henne motivasjon til å fortsette? Er hun tøffere enn gjennomsnittet? En ting er i hvert fall sikkert og det er at hun i dag på mange måter er minoritetenes representant i Frankrike. I tillegg til Eva møter vi flere norske kvinner som på hver sin måte er med på å styrke kvinners posisjon.

Egenproduksjon, 2012.
Reporter: Edin Babic
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Programmets hjemmeside: www.nrk.no/migrapolis


LENKER
  • www.nrk.no/migrapolis