Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. august 2000 kl 20.30 Forandring fryder

Forandring fryder (ttv)


NRK1 fredag 11. august kl 20.30
Forandring fryder (2:6)

På hytteoppussing

I det andre programmet i serien \"Forandring fryder!\" tar programleder Hilde Hummelvoll oss med til Mosseveien, der to hytter skal gjennomgå en restaurering. To nye naboer har tatt utfordringen å pusse opp hos hverandre, og da kan resultatet bli alt fra vellykket til katastrofalt ettersom smaken varierer.

Conrad Emil og Conny Mossfin er søsken og eier en hytte i Mosseveien 261, som deres bestefar bygget. Han syklet hver dag fra Oslo for å gjennomføre byggingen, og i 1936 stod den ferdig. Familien Mossfin er ivrige brukere av hytta, spesielt om sommeren, og den er et imponerende verk av gotisk borginspirert murerverk.

Conrad Emil og Conny ønsker å pusse opp verandarommet. Der er en av kortveggene av mur, og inngangen ligger bak hytta. Det er vinduer på den andre kortveggen på motsatt side. Langveggen ut mot fjorden har vinduer og trapper ned til selve verandakomplekset.

Oppusseren for Conrad Emil og Connys hytte heter Tom Økland, og er naboen i Mosseveien 261. Han har selv en hytte som består av to brakker som er satt sammen til to rom. Den er ganske falleferdig og behovet for oppussing er stort. Tom og familien leier ut hovedhuset på tomta som han har arvet fra bestemoren, men bruker den lille hytta nærmest hver kveld sommeren igjennom.

Tom ønsker å få gjort noe med uteplassen foran hytta. Her er det for tiden skiferheller lagt med gress rundt og imellom, og hva Conrad Emil og Conny finner ut av sammen med de kyndige hjelpere får du se resultatet av i kveld!

Om serien
I kveld får vi andre del av serien på NRK1 som tar for seg påstanden \"forandring fryder\". Hilde Hummelvoll tar oss seks fredager fremover med hjem til helt vanlige mennesker med et felles ønske: Å pusse opp eller forandre et rom. Men i motsetning til hva som er normalt når det er snakk om oppussing, skal de utvalgte ikke pusse opp selv!

Oppussingen vi får ta del i gjennom de seks programmene gjøres av naboen, som sammen med snekkeren Otto Robsahm og interiørkonsulentene Annett Sturk og Mads Moe finner ut av og bestemmer hvordan tingene skal se ut. I løpet av 48 timer skal det males, snekres, pusses, pyntes og lakkes, før eierne får se det endelige resultatet!

Hilde Hummelvoll styrer det hele og lar seerne få se hva naboene velger å gjøre for hverandres leiligheter, hytter eller hus. Vi følger oppussingen samt de involverte på nært hold, og får til slutt ta del i eiernes reaksjon når de 48 timene er unnagjort og objektene står ferdig.

For mer info, blant annet å se innkjøp og bruk av materialer se: www. nrk.no/underholdning/nyheter/index-ffryder.html

NRK1 fredag kl 20.30

Bilde
1. Hilde Hummelvoll er programleder. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Oppusser Tom Økland og programleder Hilde Hummelvoll. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Snekker Otto Robsahm, Hilde Hummelvoll og oppusser Conrad Emil Mossfin. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Siss Kvamme
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18