Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. mars 2002 kl 23.35 Nattkino: Nattkino: Lorenzos olje

Kjemper for sønnens liv

Michaela Susan Sarandon) og Augusto Odone (Nick Nolte) forsøker selv å finne en kur da sønnen deres blir alvorlig syk.
Michaela Susan Sarandon) og Augusto Odone (Nick Nolte) forsøker selv å finne en kur da sønnen deres blir alvorlig syk.
Familien Odone lever et godt liv inntil sønnen Lorenzo plutselig blir syk. Han kollapser, har problemer med å gå og begynner å miste hørselen. Foreldrene tar ham med til legen, og diagnosen blir en dødsdom. Lorenzo er rammet av en sjelden og uhelbredelig sykdom, og har ikke mer enn et par år igjen å leve. Det nekter familien å godta.

Foreldrene får beskjed om at diagnosen er endelig, og at ingenting kan gjøres for å redde sønnen. Gjennom egne undersøkelser om sykdommen forsøker de å finne en kur som kan holde sykdommen i sjakk. Etter hvert oppdager de en olje som ser ut til å bedre symptomene, kanskje det er håp for Lorenzo allikevel?

Susan Sarandon ble Oscar-nominert for sin rolle som Michaela Odone, Lorenzos mor. George Miller og Nick Enright ble også nominert for beste manus.

Bakgrunn
Lorenzos olje er basert på en sann historie. I april 1984 fikk ekteparet Odone beskjed om at det ikke fantes noen kur for sønnens sykdom. Lorenzo var da 5 år. Regissør George Miller møtte familien etter å ha lest deres historie i avisen. Miller hadde selv jobbet som lege, og trodde ikke på Odones historie. Etter å ha gjort grundige undersøkelser, fant han ut at historien deres var sann. Da filmen ble spilt inn i 1992 var Lorenzo blitt 14 år gammel.

Regissøren
George Miller fikk sitt gjennombrudd som regissør med ”Mad Max” fra 1979. Oppfølgeren ”Mad Max: Landeveiens kriger” ble en enda større suksess, og brakte regissøren til Hollywood. Miller har også stått bak ”Heksene i Eastwick”.

Amerikansk spillefilm fra 1992
Originaltittel: ”Lorenzo’s Oil”
Regi: George Miller
Skuespillere: Nick Nolte, Susan Sarandon, Peter Ustinov
Pressekontakt: Hilde Ljøen (tlf. 23 04 72 36)

Bilder:
1. Michaela (Susan Sarandon) og Augusto Odone (Nick Nolte) forsøker selv å finne en kur da sønnen deres blir alvorlig syk.
2. Augusto (Nick Nolte) og Michaela Odone (Susan Sarandon) kjemper mot sønnen Lorenzos (Zack O’Malley Greenburg) sykdom.