Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 13. september 2006 kl 20.05 Battlestar Galactica

Vann og revolusjon

Pilot Lee Adama i science fiction-serien
Pilot Lee Adama i science fiction-serien "Battlestar Galactica". (Foto: Universal)
Mannskapet på "Battlestar Galactica" klarer muligens å finne en måte å få tak i vann, etter cylonenes angrep mot vannressursene om bord. Men til det trengs mengder av muskelkraft, og hvor finner man noe slikt i det tomme rommet?

På en fjerntliggende måne har "Battlestar Galactica" registrert masser av vann, men den må pumpes om bord med håndkraft. Kommandør Adama foreslår at de skal ta seg fram til fengselsskipet "Astral Queen" og undersøke mulighetene for å verve et antall fanger til å løse oppgaven.

Revolusjonshelten Zarek
Lee Adama, kommandørens sønn, får oppdraget med å ta seg til "Astral Queen". Men blant fangene om bord er interessen laber. Dette til tross for at oppdraget vil gi dem mulighet til å forlate de trange fengselscellene for en tid. Grunnen er enkel: Tom Zarek, en nestor blant fangene, har makten over dem.

Zarek har sittet inne i 20 år etter at han sloss imot de koloniale maktenes utpining av planeten Saggitaron. Han er ikke mindre enn en frihetskjemper og revolusjonshelt. Men for andre er han en terrorist.

Idet Lee Adama innser at han ikke kommer utenom Zarek og forbereder seg på å forhandle med ham, bryter fangene seg fri, tar over hovedkontrollen og har snart hele skipet i sin makt.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt.

"Battlestar Galactica" er basert på serien fra 1978. Serien, som ble laget i 2003, har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2003)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff, Mary McDonnell, Edward James Olmos, Grace Park, Tricia Helfer, Jamie Bamber, Aaron Douglas og Jim Callis
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Les mer