Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 20. juli 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Georgia og Armenia

Øst møter vest

Følg med Ian Wright til Georgia og Armenia. (Foto: Pilot Productions)
Følg med Ian Wright til Georgia og Armenia. (Foto: Pilot Productions)
Midt i veikrysset mellom Europa og Asia ligger Georgia og Armenia. Her har ulike kulturer kollidert med hverandre gjennom flere tusen år. Den ryggsekk-reisende Ian Wright tar oss med til de to nabolandene som ble selvstendige i 1991, etter tidligere å ha vært innlemmet i Sovjetunionen.

Armenias hovedstad Jerevan er en av de eldste byene i verden, men svært lite har overlevd dens 2300 år lange historie. På vei til den storslagne innsjøen Sevan besøker Ian den såkalte Sverd-kirken (Gehrad-kirken), der sverdet som ble brukt til å gi Jesus såret i siden, skal være oppbevart.

Folkemordet
I 1915 forsøkte tyrkerne å utrydde den armenske nasjon, og over en million armenere måtte bøte med livet. Ian besøker monumentet over folkemordet, like utenfor Jerevan, i skyggen av Ararat-fjellene.

Et bad i Tblisi
I Georgia lever en rekke forskjellige religiøse og etniske grupper side om side. Gamlebyen i hovedstaden skriver seg tilbake fra 400-tallet, og navnet Tblisi betyr "varmt vann". Midt i byen ligger de varme kildene med svovelvann. Der kan reisende slappe av i bassenget. Turen går videre med tog til Kaukasus-fjellene, der Ian besøker landsbyen Ushguli, med sine 20 vakttårn, og ruinene av den "uthulte" byen Vardzia som består av et nettverk av huler. Og i Gori, Stalins fødeby, styrkes stadig minnet om Sovjetunionens leder.

Mer om serien
Hver søndag i hele sommer blir det gjensyn med serien Pilot Guides der Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt.

På sin særegne og morsomme måte tar de unge ryggsekk-reporterne oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.

Innkjøpt program fra Pilot Productions
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57