Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. september 2004 kl 19.55 Myter

Servitøren

Lene Elise Bergum, Tore Skoglund og Torkjell Berulfsen belyser mytene om servitør-yrket (Foto: Frank Ludvigsen)
Lene Elise Bergum, Tore Skoglund og Torkjell Berulfsen belyser mytene om servitør-yrket (Foto: Frank Ludvigsen)
Servitøren er ofte en hyggelig, homofil samtalepartner. Det viser undersøkelsen som "Myter" har gjort ute blant folket. I det hele tatt hersker det mange myter rundt denne yrkesgruppen.
Tore Skoglund lurer på hvorfor det er blitt sånn, og henter inn fagkunnskap for å få svar.


Tor Hamnes, Lene Elise Bergum, Anette Stiansen, Torkjell Berulfsen og Ingrid Evertsen har mye å fortelle om servitør-yrket i kveld.

Lene Elise Bergum jobber både som skuespiller og driver eget cateringfirma. Hun har arbeidet lenge som servitør, og opplevd både fordeler og ulemper med yrket og gjestene.

Anette Stiansen har vært i serveringsbransjen i hele sitt liv. Nå driver hun Statholdergaarden og Staholderens kro sammen med Bent Stiansen. Hun forteller om elleville situasjoner hvor hun står med gjestens tupé hengende fast i ringen på fingeren, og hva som virkelig skjer på kjøkkenet når kundene ikke ser på.

Torkjell Berulfsen har befart diverse spise- og skjenkesteder på hele kloden, og har dermed inngående kjennskap og teorier om hvorfor servitøren er som han/hun er.

Folkedypet, her representert med Ingrid Evertsen, har selv jobbet som servitør i 20 år, og sier at det er et meget undervurdert yrke. – Tenk deg å ha en jobb som handler om å ivareta folks fritid, sier hun.

Kabaretgruppen Asbjørnsen & Joh kommenterer som vanlig myten på sin egen måte, med sang og musikk.

Om serien
Etter vinterens suksess med "Myter" om de forskjellige landsdelene, er nå Tore Skoglund tilbake med en ny serie. Denne gangen handler det om yrkesgrupper. "Myter" skal på en humoristisk måte belyse mytene om folk i noen av de mest kjente yrkesgruppene våre. Felles for gruppene som er valgt ut, er at de alle er yrker vi er avhengige av.

Gjestene er også av det humoristiske slaget, og har som oppgave å bekrefte eller avkrefte mytene om seg selv. En "ekspert" på folketypen vil også være til stede i hvert program for å forklare hvorfor de er blitt som de er blitt.

Ordet myte kommer av det greske ordet mythos, og betyr muntlig fortelling. Myte er en folkelig oppfatning om typiske karaktertrekk hos en bestemt gruppe. Mytene er mange, de er gamle og de kan være usanne.

Egenprodusert underholdning fra program riks, Tromsø
Programleder: Tore Skoglund, tlf: 91 30 11 47
Prosjektleder: Beate Hårstad Jensen, tlf: 77 66 12 07
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78